vrijdag 05 mei 2017

• Maatschappelijk

FC Eindhoven maatschappelijk

FC Eindhoven wil graag met beide benen in de Eindhovense samenleving staan. Dit doen we niet alleen door op vrijdagavond onze supporters een voetbalwedstrijd te bieden. En samen met elkaar de spanning van de wedstrijd, het feestje na een overwinning of de opbeurende woorden na een nederlaag te delen. Dit doen we ook door ons in te zetten voor sociaal maatschappelijke projecten die een rol spelen in "het Eindhovense".

FC Eindhoven organiseert zelf activiteiten, maar werkt vooral samen met andere organisaties om mooie projecten te kunnen bewerkstelligen.

Talentontwikkeling, re-integratie in de samenleving en meer deelname aan sportactiviteiten in een respectvolle samenleving staan hoog in het vaandel. Zo heeft FC Eindhoven een samenwerking met maatschappelijke partners Ergon en Springplank040 met betrekking tot de re-integratie in de samenleving.

Ook heeft FC Eindhoven de handen ineen geslagen met stichting FC Robinstijn. Stichting FC Robinstijn laat voetbalwensen in vervulling gaan van kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar, die het verdienen om eens een dag in het zonnetje gezet te worden. Het gaat hierbij om kinderen, die ernstig ziek zijn (geweest), kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking maar ook kinderen die om een andere reden een moeilijke periode doormaken. Samen met ouders, broertjes en zusjes even alles kunnen vergeten. Het initiatief ‘Fan of the Match’ vindt elke thuiswedstrijd plaats! Deze wensdag is een unieke belevenis voor jonge voetbalfans!

Jaarlijks organiseert FC Eindhoven ook enkele clinics op speciaal onderwijs scholen in het kader van ‘School van de Maand’. Deze specifieke doelgroep wordt daarmee gestimuleerd tot meer deelname aan sportactiviteiten. Naast deelname aan de clinic behoort een wedstrijdbezoek bij FC Eindhoven ook voor deze scholen tot een mogelijkheid!

Tot slot heeft FC Eindhoven een samenwerking met Special Talents. Special Talents is een stichting met een maatschappelijk doel, namelijk het aanbieden van voetbalactiviteiten voor kinderen (in de leeftijd 8 t/m 14 jaar) die vanwege een bepaalde ontwikkelingsproblematiek niet bij een reguliere voetbalclub terecht kunnen. FC Eindhoven stelt haar accommodatie beschikbaar aan Special Talents om te bouwen aan talent en de spelers van het eerste elftal geven elk jaar een clinic aan deze jongeren. De activiteiten staan onder leiding van trainers met een voetbaltechnische én pedagogische opleiding. Dit zijn trainers die al lange tijd als jeugdtrainer werkzaam zijn en kunnen putten uit een schat aan ervaring in het omgaan met (voetballende) kinderen. Voor, tijdens en na elke activiteit is er aandacht voor de persoonlijke situatie van alle deelnemers.

Er wordt uitgegaan van persoonlijke doelen voor elke deelnemer. Deze persoonlijke doelen vormen de leidraad voor de begeleiding van de betreffende speler, zowel in groepsverband als individueel. Ouders/verzorgers kunnen bij aanvang aangeven welke doelen zij belangrijk vinden voor hun kind(eren).