FCE Foundation en ASML verlengen samenwerking

ASML Schoolvoetbaltoernooi wordt grootser

De FCE Foundation en ASML zijn verheugd aan te kondigen dat ze de samenwerking met nog eens drie jaar verlengen. Beide organisaties kijken ernaar uit om dit evenement te organiseren voor meer kinderen in Brainport Regio Eindhoven.

Het afgelopen jaar organiseerde FCE Foundation in samenwerking met Dynamo Jeugdwerk voor de eerste keer het ASML Schoolvoetbaltoernooi, met een indrukwekkende score van 1.200 deelnemers. Het toernooi was voor alle basisscholen en middelbare scholen uit Eindhoven en de Kempen. Gezien het succes hebben beide organisaties besloten het toernooi uit te breiden naar heel Brainport Regio Eindhoven.

Bram van Rijn, manager FCE Foundation: “Met de ervaring en expertise van afgelopen jaar wil FCE Foundation dit succesvolle evenement nog grootser maken. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen en jongeren in beweging te brengen en kennis te laten maken met voetbal. Iedereen kan meedoen, ongeacht geslacht, achtergrond, financiële situatie of voetbaltalent. Het ASML Schoolvoetbaltoernooi is voor iedereen!”

De verlenging van de samenwerking en de uitbreiding van het ASML Schoolvoetbaltoernooi illustreren de gedeelde visie van beide organisaties. Samen streven ze ernaar om ervoor te zorgen dat een evenement zoals een Schoolvoetbaltoernooi, waar kinderen en jongeren samen als team een sport uitoefenen, voor iedereen beschikbaar is. Voor alle basisscholen en middelbare scholen uit Brainport Regio Eindhoven van groep 5 basisonderwijs tot en met klas 6 van het middelbare onderwijs is de deelname volledig gratis.  

Marjolein de Hooge, hoofd maatschappelijke betrokkenheid ASML: “Afgelopen jaar was een groot succes. Tijdens het toernooi liepen kinderen stralend het veld af en daar doe je het voor. Na afloop wisten we meteen dat het Schoolvoetbaltoernooi voor ieder kind in de regio georganiseerd moet worden”.

V.l.n.r. Bram van Rijn, Marjolein de Hooge, Günther Peeters