FC Eindhoven sluit seizoen positief af

Joey Sleegers en Ozan Kökcü scoren bij een 2-0 zege op FC Den Bosch

Zonder tegendoelpunten en drie punten erbij heeft FC Eindhoven het seizoen met een 2-0 zege afgesloten tegen FC Den Bosch. Beide doelpunten, gemaakt door Joey Sleegers en Ozan Kökcü, vielen na rust.

Het was een aanvallende start voor de Blauwwitten. In de vierde minuut kreeg FC Eindhoven een kans op een vroege voorsprong. Evan Rottier kon uithalen, maar de keeper van FC Den Bosch, Krisztian Hegyi, bracht redding en wist het schot te blokkeren. En na nog maar een kleine tien minuten in de wedstrijd werd er opnieuw bijna gejuicht in het Jan Louwers Stadion. Joey Sleegers kon de bal koppen, maar via de vingertoppen van diezelfde Hegyi kwam de bal op de lat terecht.

Ondanks de twee grote kansen aan de kant van FC Eindhoven lukte het de uitploeg ook om aanvallen op te bouwen, maar de ballen kwamen niet door de Blauwwitte verdediging. Het tweede kwartier dat volgde was rustig. Beide teams waren zoekende naar gaten om door te breken. In de 29ste minuut moest Jort Borgmans ingrijpen. Hij wist zich op de bal te storten, voordat Nick de Groot de bal kon bemachtigen.

Terwijl de rust naderde kwam FC Den Bosch beter in de wedstrijd, zonder grote kansen te creëren. FC Eindhoven legde zich er niet bij neer en hieldt de druk op de bal. Vlak voor rust kreeg Mart Lieder zijn eerste kans om zijn 50ste goal in dienst van de Blauwwitten te maken, maar deze werd geblokt door de drukte in het zestienmetergebied. Met een 0-0 op het scorebord werd de rust in gegaan.

Na rust was het FC Den Bosch die als eerste bijna op voorsprong kwam. maar een minuut later zaten de thuissupporters weer op het puntje van hun stoel. Sven Simons haalde uit, de bal ging richting de kruising, maar Krisztian Hegyi wist met zijn vingers de bal tegen de paal aan te duwen. Daarna was het opnieuw de beurt aan FC Den Bosch. Jort Borgmans moest een inzet van de tegenstander verdedigen en tikte de bal over de lat.

FC Eindhoven bleef jagen op de bal en met resultaat. In de 52ste minuut zette Achraf el Bouchataoui Joey Sleegers vrij voor doelman Krisztian Hegyi. De Helmonder in Eindhovense dienst schoof de bal voorbij de Bossche doelman en zette FC Eindhoven op voorsprong: 1-0. Precies wat de Blauwwitten nodig leken te hebben, want nog geen minuut later stond er via Mart Lieder bijna de 2-0 op het scorebord.

Het jagen op een verdere voorsprong bleef aan. De druk werd hoog gehouden, waardoor er verschillende kansen waren. Een inzet van Farouq Limouri werd van de doellijn gehaald en een schot van Mart Lieder ging via een verdediger naast. In de 69ste minuut was er opnieuw een kans voor Mart Lieder. De Blauwwitte spits volleerdede bal, die door de keeper uit het doel werd gebokst. In de tweede helft kon je niet even wegkijken, want het was een kansenregen voor de thuisploeg. De keren dat de Bosschenaren in de buurt van de goal kwamen stond Jort Borgmans goed op zijn plek en kon de voorsprong bewaren.

Na een stroom van kansen was het in de 87ste minuut verdiend raak! Ozan Kökcü kopte een voorzet van Sven Simons behendig achter de doelman in de touwen. Het scorebord veranderde hiermee in 2-0.

FC Eindhoven sleept de winst binnen! Een goeie afsluiter! Door de deze stijgt FCE een plaats op de ranglijst en eindigt op de veertiende plaats.

Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen! FC Eindhoven wilt iedereen bedanken voor alle support en wij kunnen niet wachten tot volgend seizoen weer begint. Tot dan!

FC Eindhoven – FC Den Bosch 2-0 (0-0) 52. Joey Sleegers 1-0, 88. Ozan Kökcü 2-0. Scheidsrechter: Wouter Wiersma. Geel: Mawouna Amevor, Farouq Limouri (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 3090.

FC Eindhoven: Borgmans; Seedorf, Limouri, Amevor, Wouters (66. Dahlhaus), Ogenia (66. Persyn); Simons, El Bouchataoui (66. Van Doorm); Rottier, Lieder (89. Dorenbosch), Sleegers (75. Kökcü).

FC Den Bosch: Hegyi; Mulders, Henning, Laros, Mbete-Tabu, De Groot; Van Hedel (55. Boumassaoudi), Ogbaidze (66. Barglan), M’Hand; Verbeek (66. Ikeshita), Van Bakel (55. Kostorz).

Fotografie FC Eindhoven Media | Luca Engelbracht