Over FCE Foundation

FC Eindhoven wil een laagdrempelige club zijn waar iedereen zich snel thuis kan voelen, ongeacht leeftijd, achtergrond, gender of voetbaltalent. Daarbij wil de club zichtbaarder zijn en vooral meer betekenen voor de Eindhovenaar. Om echt een plek in het leven van deze Eindhovenaar te krijgen wil FC Eindhoven de buurten en wijken in met activiteiten, initiatieven en evenementen, waarmee mensen daadwerkelijk geholpen kunnen worden. Dit realiseert de club door middel van de FCE Foundation.

De FCE Foundation werkt volgens drie pijlers: Gezond, Geluk en Gelijk. Elk initiatief, activiteit of evenement dat wordt opgezet door de Foundation is onder een of meerdere van deze pijlers te koppelen. Bovendien zijn alle drie de pijlers te koppelen aan één van de Sustainable Development Goals, opgesteld door de Verenigde Naties.

Gezond

Als sportorganisatie zijn de medewerkers van de club dagelijks bezig met het zo fit en gezond mogelijk maken van de spelers en talenten. Via de Foundation wil de club de kennis en expertise die in de loop van de jaren over dit onderwerp is opgebouwd delen met andere doelgroepen die daar veel baat bij kunnen hebben. Specifieke doelgroepen binnen de pijler gezond zijn kinderen van 0-18 jaar en senioren.

Geluk

Om verschillende redenen zijn er mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om (weer) volledig onderdeel van de samenleving te worden. De uitdagingen van mensen uit deze doelgroep kunnen niet zomaar opgelost worden. Wel kan de Foundation helpen door kennis, faciliteiten en het merk in te zetten en hen zo een thuis te geven waardoor ze gelukkiger worden. Internationals en kinderen met een beperking zijn hierin belangrijke doelgroepen.

Gelijk

De Foundation wil iedereen die, om verschillende redenen, een afstand tot de arbeidsmarkt heeft op weg helpen om (opnieuw) aansluiting te vinden. Dit wordt gedaan door hen een kans te bieden werkervaring op te doen, stage te lopen of zelfs hun taakstraf uit te voeren bij FC Eindhoven om zo in een nieuw goed ritme te komen dat hen helpt de kans op een baan te vergroten. Degenen die er klaar voor zijn worden in contact gebracht met het netwerk van sponsoren die allemaal op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. De doelgroep van deze pijler is breed, zolang ze maar een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Contact

Hilde Wagelmans
Management Assistent
foundation@fc-eindhoven.nl

Om een beeld te geven van wat de Foundation doet is er een compilatie gemaakt van de activiteiten die hebben plaatsgevonden in de lanceerweek.