Projecten

FC Robinstijn Fan of the Match

FC Eindhoven heeft de handen ineen geslagen met stichting FC Robinstijn. Stichting FC Robinstijn laat voetbalwensen in vervulling gaan van kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar, die het verdienen om eens een dag in het zonnetje gezet te worden. Het gaat hierbij om kinderen, die ernstig ziek zijn (geweest), kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking maar ook kinderen die om een andere reden een moeilijke periode doormaken. Samen met ouders, broertjes en zusjes even alles kunnen vergeten. Het initiatief ‘Fan of the Match’ vindt elke thuiswedstrijd plaats! Deze wensdag is een unieke belevenis voor jonge voetbalfans!

Football Memories

Samenvoetbalherinneringen ophalen, dat is de essentie van Football Memories. In samenwerking met Standby Thuiszorg vindt dit evenement om de week op donderdagmiddag plaats in het Jan Louwers Stadion. Onder begeleiding haalt hier een groep van 60-plussers herinneringen op aan het rijke verleden van FC Eindhoven en haar stad.

Een sessie duurt 90 minuten, met een kwartier ‘rust’. Voor de meeste deelnemers zijn sociale interacties als deze niet meer zo vanzelfsprekend. Het doel van dit initiatief is dan ook om de ouderen even uit de vertrouwde omgeving te halen om de sfeer en het gevoel van vroeger te herbeleven.

Interesse? Mail dan naar info@fc-eindhoven.nl of neem contact op met 040-2112967.

KicksFit

KicksFit is een nieuw en uniek concept van de KNVB, dat fitness- en voetbaltraining samenvoegt in workouts van minimaal 1 uur. FC Eindhoven is de eerste betaald voetbalclub van Nederland die het KicksFit concept aanbiedt. Het sporten middels KicksFit kent geen opkomstverplichting en een abonnement is geldig op alle KicksFit-locaties in Nederland.

Pleintjeswerking

Tijdens de pleintjeswerking wordt het Cruyff Court van FC Eindhoven, Cruyff Court Tivoli, feestelijk heropend. De feestelijke heropening zal plaatsvinden op 25 mei. Daarna zal de FCE Foundation voetbalclinics en andere activiteiten verzorgen op verschillende Cruyff Courts in Eindhoven.

Re-integratie in Eindhoven

Talentontwikkeling, re-integratie in de samenleving en meer deelname aan sportactiviteiten in een respectvolle samenleving staan hoog in het vaandel bij de FCE Foundation. Daarom heeft de Foundation een samenwerking met Springplank040, Reclassering Nederland en Refugee Team.

Scholenvoetbaltoernooi

Tijdens dit toernooi spelen de groepen 7 en 8 van alle basisscholen uit Eindhoven tegen elkaar. Er vinden twee voorrondes plaats, één in Noord en één in Zuid. FC Eindhoven brengt als club alle facetten van het voetbal samen in het Blauw-Witte Bolwerk. Om de samenwerking tussen de FCE Foundation en Futsal te versterken, worden de wedstrijden van het scholenvoetbaltoernooi op het veld en in de zaal gespeeld. Bovendien maken de kinderen zo ook kennis met de sport Futsal. De finaledag van dit toernooi zal plaatsvinden in het Jan Louwers Stadion.

Street League

De FCE Foundation Street League is dé straatvoetbalcompetitie in regio Eindhoven voor kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen. Gedurende het schooljaar gaan zij de strijd met elkaar aan om te bepalen wie de sportiefste school is, binnen en buiten het veld. Er wordt gebruik gemaakt van een puntensysteem, waardoor teams bij wedstrijden niet alleen beoordeeld worden op hun voetbalresultaten, maar ook op sportief vlak. Daarnaast is het behandelen van maatschappelijke thema’s in de klas ook een onderdeel van de Street League. Het doel van de Street League is om bewustzijn binnen de doelgroep te creëren.

Special Talents

FC Eindhoven heeft een samenwerking met Special Talents. Special Talents is een stichting met een maatschappelijk doel, namelijk het aanbieden van voetbalactiviteiten voor kinderen (in de leeftijd 8 t/m 14 jaar) die vanwege een bepaalde ontwikkelingsproblematiek niet bij een reguliere voetbalclub terecht kunnen. FC Eindhoven stelt haar accommodatie beschikbaar aan Special Talents om te bouwen aan talent en de spelers van het eerste elftal geven elk jaar een clinic aan deze jongeren. De activiteiten staan onder leiding van trainers met een voetbaltechnische én pedagogische opleiding. Dit zijn trainers die al lange tijd als jeugdtrainer werkzaam zijn en kunnen putten uit een schat aan ervaring in het omgaan met (voetballende) kinderen. Voor, tijdens en na elke activiteit is er aandacht voor de persoonlijke situatie van alle deelnemers.

Walking Football

Walking Football is een voetbalvorm waarbij in een wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Tijdens deze sportbeoefening mag er niet worden gerend, er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Het doel van Walking Football is om 55-plussers zowel fysiek als sociaal in beweging te brengen. Door te blijven voetballen blijven de ouderen actief, maar ook in contact met elkaar.

Wilt u ook gezellig samen bewegen en plezier in het voetballen houden? Of bent u op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met de FCE Foundation door een mail te sturen naar foundation@fc-eindhoven.nl

WK Voetbal

Tijdens dit toernooi spelen teams bestaand uit internationals tegen elkaar. De teams zijn ingedeeld op basis van nationaliteit en hierbij strijden zij als land tegen andere landen om wereldkampioen van Eindhoven te worden.