Laatste oefenpot eindigt in 2-2 gelijkspel

Amevor en Bannis scoorden voor FCE

In het Olympisch Stadion in Antwerpen speelde FCE de laatste wedstrijd in de voorbereiding. Tegen Beerschot stonden de Blauwwitten geruime tijd op voorsprong door doelpunten van Mawouna Amevor en Naoufal Bannis. In de slotfase kwam Beerschot terug tot 2-2.

Na een kwartier spelen kopte aanvoerder Mawouna Amevor zijn team op voorsprong. Sven van Doorm legde de bal panklaar op het hoofd van de centrale verdediger. Aan de kant van Beerschot was vooral Ramiro Vaca gevaarlijk, maar Bertrams hoefde niet in actie te komen. De nummer tien kwam wel in de buurt en raakte de paal.

Op slag van rust werd het spel van beide kanten wat feller en wist Naoufal Bannis, na enkele opstootjes, de 0-2 binnen te schieten. Vanaf de rand van de zestien schoot de spits diagonaal achter Mike Vanhamel binnen. Even daarvoor redde de doelman op een schot van Brian de Keersmaecker.

In de tweede helft kwam Beerschot wat beter in het spel, onder andere Ilias Sebaoui zorgde voor gevaar. De Blauwwitten kwamen niet in de problemen tot tien minuten voor tijd. Toen schoot Ramiro Vaca een vrije trap knap binnen, 1-2. Daarna kregen de Belgen nog een strafschop bepaalde Ilias Sebaoui de eindstand op 2-2.

Na het fluitsignaal volgden nog strafschoppen om de befaamde Memorial Marc Steenackers-trofee. Brian de Keersmaecker miste de eerste strafschop, vervolgens vonden Pjotr Kestens en Mawouna Amevor wel het net. De vierde strafschop werd door Maarten Peijnenburg op de lat geschoten. Beerschot schoot alle strafschoppen binnen waardoor de bokaal in Antwerpen bleef.

Vrijdag gaat de Keuken Kampioen Divisie van start en gaan de Blauwwitten op bezoek bij FC Den Bosch. Bestel je uitkaart hier!

Ben jij er dit seizoen ook bij? Bestel jouw seizoenkaart 2022-2023 hier!

FC Eindhoven: Bertrams, Seedorf (87. Van den Bos), Amevor, Peijnenburg, Rego, Dahlhaus, De Keersmaecker, Van Doorm (87. Azzagari), Sanoh (59. Kestens), Rottier (66. Diaby-