Thuisnederlaag tegen SC Cambuur

Friezen winnen met 0-3 in het Jan Louwers Stadion

Na de interlandbreak heeft FC Eindhoven de competitie hervat met een nederlaag tegen SC Cambuur. In het Jan Louwers Stadion werd het, na een 0-2 ruststand, uiteindelijk 0-3 voor de Friezen.

De eerste kans werd na een kleine tien minuten spelen gecreëerd door de Blauwwitten. De aanval werd ingezet door Ozan Kökcü, waarna de bal via August Priske bij Justin Ogenia terecht kwam. Joey Sleegers kopte de voorzet van de rechtervleugelverdediger de bal naast. Nog geen minuut later moest Jorn Brondeel aan de kant van Eindhoven in actie komen om de bal uit het net te houden.

In de tien minuten die hierna volgde, was het voornamelijk een gevecht om de bal op het middenveld. Totdat in de twintigste minuut FC Eindhoven een grote kans kreeg. Yanick van Osch redde de inzet van Ozan Kökcü die een de bal in zijn voeten kreeg via een voorzet van Justin Ogenia. De bal werd niet goed uitvededigd, waardoor Achraf El Bouchataoui van een afstand opnieuw kon schieten. Opnieuw wist de de keeper van SC Cambuur het schot tegen te houden.

Met minuut 26 op de klok nam SC Cambuur de leiding. Milan Smit nam de bal na een steekpass goed aan en schoof de bal voorbij de Eindhovense keeper. Hiermee werd de 0-1 op het scorebord gezet. Het gevecht ging na de goal door. Beide teams deden hun best om de bal te bemachtigen en aanvallen op te zetten, maar geen een van de ploegen wist, in de minuten die volgden, de verdediging van de tegenstander te passeren. Vlak voor rust tikte Remco Balk met een omhaal een rebound binnen en werd er met 0-2 de rust ingegaan.

In de 55ste minuut leek FC Eindhoven het gat kleiner te maken. Na een snel genomen vrije trap schoot Achraf El Bouchataoui de bal binnen. Scheidsrechter Laurens Gerrets had de bal nog niet vrijgegeven, waardoor de goal niet telde. Bij de opnieuw genomen vrije trap waren de Blauwwitten opnieuw gevaarlijk. Collin Seedorf gaf met een lage kopbal de bal voor, maar helaas bleef de 1-2 uit.

De Eindhovenaren bleven proberen, maar het leek erop dat de Blauwwitten telkens net tekort kwamen om het balbezit optimaal te benutten en gevaarlijke kansen te creëren. In de zeventigste minuut werd het gat verder vergroot. De uitploeg wist een kans goed te benutten. aanvoerder Daniël van Kaam zette de 0-3 eindstand op het scorebord.

Volgende week staat er weer een awayday op de planning! De Blauwwitten reizen af naar TOP Oss. Ben jij er ook bij? Koop hier je tickets!

FC Eindhoven – SC Cambuur 0-3 (0-2) 26. Milan Smit 0-1, 42. Remco Balk 0-2, 72. Daniël van Kaam. Scheidsrechter: Laurens Gerrets. Geel: Achraf el Bouchataoui, Ozan kökcü (FC Eindhoven), Remco Balk, Milan Smit (SC Cambuur). Aantal toeschouwers: 2714.
Bijzonderheid: Assistent-trainer Bastiaan Riemersma (FC Eindhoven) kreeg een gele kaart.

FC Eindhoven: Brondeel; Ogenia (62. Rottier), Seedorf (86. Sas), Amevor, Wouters, Dahlhaus; El Bouchataoui (73. Van Doorm), Simons; Kökcü, Priske (73. Lieder), Sleegers (86. Kestens).

SC Cambuur: Van Osch; Ottensen (84. Mercera), Tol, Bergsma, Smand, Sylla; De Jong (84. Van Mullem), Van Kaam (87. De Koe), Uldrikis (87. Pichel); Balk, Smit (71. Narty).