FCE heeft geen kind aan Jong FC Utrecht

Bauwwitten doen goede zaken in strijd om een Play-Off ticket

FC Eindhoven heeft met 2-0 weten te winnen van Jong FC Utrecht. De Blauwwitten waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij en beloonden zichzelf met een overtuigende overwinning. De Blauwwitten kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Naoufal Bannis. De score werd later in de eerste helft verder uitgebreid door een doelpunt van Charles-Andreas Brym. Door de eigen overwinning en de resultaten op de andere velden stijgt FCE naar een zesde plek op de ranglijst.

FC Eindhoven verscheen, ondanks de nederlaag tegen NAC Breda, met dezelfde opstelling aan de aftrap als die van een week eerder. Rob Penders zag geen reden om wijzigingen door te voeren en besloot dezelfde elf spelers opnieuw de kans te geven.

Al vroeg in de wedstrijd kregen beide ploegen de kans om de score te openen. Na slechts drie minuten voetballen was het Jong FC Utrecht dat een grote kans op de openingstreffer kreeg. Aanvaller Derensili Sanches Fernandes speelde zijn tegenstander uit en legde de bal uitstekend voor op Mees Rijks. De aanvoerder van de Utrechtenaren dacht  de score te openen, maar zag zijn inzet geblokt worden door Mawouna Amevor. Slechts twee minuten later kreeg FCE de kans om de score te openen. Na het heroveren van de bal gingen de Blauwwitten razendsnel naar voren en was het Charles-Andreas Brym die het zestienmetergebied in dribbelde. De Canadees bleef rustig en gaf de bal uitstekend voor op Naoufal Bannis. De spits tikte de niet te missen kans kalm binnen en zorgde voor de openingstreffer van de wedstrijd.

Een kleine vijf minuten later werden de Blauwwitten met een soortgelijke aanval weer gevaarlijk. Wederom was het Charles-Andreas Brym die met de bal het zestienmetergebied in dribbelde. Deze keer werd zijn voorzet knap onderschept door Gibson Yah. Hierdoor verzuimden de Eindhovenaren de kans om de voorsprong te verdubbelen. Even later kreeg de ploeg van Rob Penders opnieuw een kans om de voorsprong te verdubbelen. Pjotr Kestens wist na een impressieve sprint de steekpass van Brian de Keersmaecker knap binnen de lijnen te houden. Hierna gaf de aanvaller de bal goed mee in de loop van Jasper Dahlhaus. De wingback kon de bal voorgeven, maar besloot voor eigen succes te gaan. Zijn inzet miste echter het doel waardoor doelman Kevin Gadellaa niet werd getest.

In de 24e minuut van de wedstrijd werden de Blauwwitten alweer dreigend. Charles-Andreas Brym leed dicht bij het zestienmetergebied van de Domstedelingen balverlies waardoor de aanval ten einde leek. Maar de Canadese aanvaller veroverde de bal meteen terug en passte de bal naar Pjotr Kestens. De aanvaller creëerde ruimte voor zichzelf en schoot de bal op doel. Het schot leek de hoek in te vliegen, maar het was doelman Kevin Gadellaa die met een knappe redding de bal tot een hoekschop wist te verwerken. Uit deze hoekschop viel dan toch het doelpunt. Sven van Doorm legde de bal uitstekend klaar waarna Charles-Andreas Brym de tweede Eindhovense treffer van de avond voor zijn rekening nam.

In het restant van de eerste helft bleef de ploeg van Rob Penders de dominante partij. Ondanks dat er meerdere kansen werden gecreëerd, werd de voorsprong niet verder uitgebreid. Hierdoor zochten de Blauwwitten met een 2-0 voorsprong de kleedkamers op.

Ook de tweede helft startten de Eindhovenaren sterk. De Blauwwitten waren vanaf het eerste moment dreigend en stelden binnen vijf minuten Kevin Gadellaa op de proef. Sven van Doorm haalde uit van buiten het zestienmetergebied, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman van de Utrechtse beloftenploeg. Vijf minuten later waren de Eindhovenaren wederom dicht bij het uitbreiden van de voorsprong. Sven van Doorm leverde weer een uitstekende hoekschop af, ditmaal op Brian de Keersmaecker. De middenvelder was dicht bij een doelpunt, maar za zijn inzet eindigen op de paal. Uit de rebound was het Mawouna Amevor die de bal wel tussen de palen schoot. De aanvoerder van FCE stuitte echter op de voet van Kevin Gadellaa.

Na een dik uur spelen was het Collin Seedorf die opviel met een geweldige actie. De verdediger onderschepte de bal op eigen helft en hield de bal na een machtige sprint ook nog eens binnen de lijnen. Hierna stak hij het veld snel over en gaf hij een steekpass in de loop van Naoufal Bannis. De spits haalde hard uit, maar stuitte op Kevin Gadellaa. De doelman van de Domstedelingen hield de beloftenploeg, niet voor de eerste keer, knap in de wedstrijd.

In de slotfase van de wedstrijd besloot Rob Penders nog meerdere wissels door te voeren. Hij gaf onder andere weer minuten aan Yassine Azzagari. De middenvelder maakte voor het eerst minuten sinds de wedstrijd tegen De Graafschap, gespeeld op 24 februari 2023. Hiernaast werd ook Youness Mokthar beloond met enkele minuten speeltijd. Laat in de wedstrijd was de ploeg van Sander Keller nog dichtbij een doelpunt, de Domstedelingen raakten zelfs de lat. Dit bracht de Blauwwitten niet van slag. Enkele momenten later maakte Youness Mokthar bijna de 3-0. De middenvelder wist de bal echter niet vol te raken waardoor Kevin Gadellaa de bal eenvoudig kon keren. Doordat er niet meer werd gescoord eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor de Blauwwitten.

Volgende week reist FCE voor de laatste keer in het reguliere seizoen af naar Limburg voor de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. De Blauwwitten zullen op vrijdag 5 mei te gast zijn in het Parkstad Limburg Stadion. De wedstrijd tegen de Koempels zal om 20:00 uur worden afgetrapt. Kaarten voor dit duel zijn verkrijgbaar op fc-eindhoven.nl/tickets.

FC Eindhoven – Jong FC Utrecht 2-0 (2-0) 5. Naoufal Bannis 1-0, 24. Charles-Andreas Brym 2-0. Scheidsrechter: Luuk Timmer. Geel: Sven van Doorm (FC Eindhoven), Ivar Jenner, Eliano Reijnders (Jong FC Utrecht). Aantal toeschouwers: 2381.

FC Eindhoven: Bertrams; Persyn, D. Dorenbosch, Amevor, Seedorf, Dahlhaus; Van Doorm (80. Oostenbrink), De Keersmaecker (88. Azzagari), Kestens (69. Kökcü); Brym (88. Rottier), Bannis (80. Mokhtar).

Jong FC Utrecht: Gadellaa; Boumenjal, Kooy (46. Rawlins), Yah (54. Eersteling), Held; El Arguioui (71. Ikesita), Reijnders, Jenner; Fernandes (71. Oehlers), Rijks, Augustinus-Jensen (67. Van de Haar).