FC Eindhoven ontvangt MVV in derde thuiswedstrijd

Voorbeschouwing FC Eindhoven – MVV Maastricht

Vrijdagavond 9 september om 20:00 zal de wedstrijd FC Eindhoven – MVV worden afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk. Samen met keeper Nigel Bertrams, die een verleden heeft bij de ploeg uit Maastricht, kijken we vooruit naar de thuiswedstrijd tegen de Zuid-Limburgers. 

In de afgelopen wedstrijd was in Breda, NAC de tegenstander van FC Eindhoven. Deze uitwedsrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, nadat beide goals vielen in de eerste 45 minuten van de wedstrijd. Na een sterke start wist de ploeg uit Breda zich te belonen door middel van een goal van Odysseus Velanas. In de slotfase van de eerste helft maakte Ozan Kökcü gelijk na een sterke individuele actie over rechts van Charles-Andreas Brym, die zijn rentree voor FC Eindhoven maakte. In de tweede helft werd er niet meer gescoord waardoor de ruststand ook na 90 minuten nog op het bord stond. 

Al met al heerste er tevredenheid binnen het team na het gelijkspel in Breda: “Als je na vijf minuten in het Rat Verlegh Stadion met 1-0 achter komt tegen NAC, dan mag je zeker tevreden zijn.” Aldus FC Eindhoven doelman Nigel Bertrams. Ook over het spel dat de Blauwwitten op de mat legden was Bertrams over het algemeen content: “Na de 1-0 hebben we misschien nog één grote kans weggegeven, maar verder hebben we het goed dicht weten te houden. Daar staat wel tegenover dat we naar mijn mening te weinig zelf gecreëerd hebben.” 

MVV speelde, net als de Blauwwitten, gelijk in de vorige speelronde. Dit werd gedaan in de thuiswedstrijd tegen Roda JC, die te boeken staat als een Dé Limburgse Derby. MVV wist al binnen vijf minuten de score te openen en deed dat via spits Jarne Steuckers. Lang bleef de 1-0 op het scorebord, totdat Romano Postema, overgekomen van FC Groningen, in de absolute slotfase de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Hij bepaalde dan ook de eindstand bij MVV – Roda JC op 1-1. 

Het gelijkspel in het Rat Verlegh Stadion betekent ook dat de Blauwwitten na vijf speelrondes nog steeds ongeslagen zijn. Nigel Bertrams vindt het lastig om te zeggen waar het plafond ligt van de ploeg: “Als we over een paar maanden nog steeds staan waar we nu staan, dan mogen we gaan dromen. Voor nu is het echter focussen op de play offs, maar wie weet. Er kunnen gekke dingen gebeuren in het voetbal.”

Voor de drie punten vrijdag thuis tegen MVV, is het volgens Bertrams nodig om de verdedigende organisatie goed op orde te hebben. “Het is belangrijk dat we het achterin goed dicht hebben en daarin stabiel blijven, om vervolgens aan de bal met lef te spelen en op die manier onze kansen te creëren. Eigenlijk precies zoals we het afgelopen weken ook hebben gedaan”. Over of de wedstrijd nog anders voelt voor de keeper gezien zijn verleden bij de tegenstander is hij duidelijk: “Als je nou uit speelt bij MVV is het misschien wel wat anders. Ik heb daar een super leuke tijd gehad, en dan loop je oude bekenden tegen het lijf. Dat is altijd mooi. Maar we spelen thuis, dus dan is het voor mij gewoon net als alle andere wedstrijden.”

Tot slot werd de keeper een mooie statistiek voorgelegd. Hij is namelijk de keeper die dit seizoen de minste doelpunten tegenkreeg. Op de vraag hoe dat komt gaf hij het volgende antwoord: “Het blok voor me staat gewoon heel erg goed. Ik zeg ook regelmatig tegen de boys dat ze mijn werk wel makkelijk voor me maken en geef zelf ook gewoon niet veel weg. Het is een mooie combinatie van beide.”

Nog geen tickets? Scoor ze dan hier!