FC Eindhoven maakt gehakt van Jong Ajax

Blauwwitten winnen met 5-1 van Jong Ajax!

Op de avond dat er gratis gehaktstaven werden uitgedeeld aan de poorten van het Jan Louwers Stadion, maakte FCE weer eens ouderwets gehakt van haar tegenstander. Jong Ajax wordt met 5-1 verslagen en FCE klimt naar de vijfde plaats op de ranglijst.

FC Eindhoven verscheen met één wijziging aan de aftrap ten opzichte van de overwinning op Telstar van vorige week. Ozan Kökcü keerde terug in de startopstelling, terwijl Justin Ogenia weer plaats moest nemen op de bank. Dit zorgde ervoor dat Tibo Persyn zoals gewoonlijk weer begon als rechtervleugel verdediger in plaats van op het middenveld zoals vorige week. Younes Mokthar maakte voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie sinds zijn terugkeer naar FCE en viel in gedurende de tweede helft.

Beide ploegen waren in het eerste deel van de wedstrijd erg aan elkaar gewaagd. Na een kwartier was het dan ook Jong Ajax dat de eerste serieuze doelpoging voor zijn rekening nam. Aanvaller Jaydon Banel probeerde het met een geplaatst schot van buiten het zestienmetergebied, maar Nigel Bertrams zorgde met een goede redding ervoor dat FCE de nul hield. Even later werden ook de Blauwwitten voor het eerst gevaarlijk. Ozan Kökcü probeerde het in de korte hoek na een goede pass van Evan Rottier, echter was doelman Charlie Setford alert en wist hij de nul te houden.

Na ruim twintig minuten spelen kwamen de Eindhovenaren op voorsprong. Aanvoerder Mawouna Amevor opende de score na een goede hoekschop van Sven van Doorm. De verdediger van FCE torende boven iedereen uit en liet met een knappe kopbal doelman Charlie Setford kansloos achter.

Na ruim een half uur spelen maakten de Amsterdammers de gelijkmaker. Na een goede counter wist Ar’jany Martha de bal bij de vrijstaande Kristian Hlynsson te krijgen. De middenvelder legde de bal net buiten het zestienmetergebied voor zichzelf klaar en schoot de bal met een prachtige knal de bovenhoek in. Bertrams was kansloos, Jong Ajax terug in de wedstrijd.

De ploeg van Rob Penders raakte echter niet van slag en reageerde vrijwel meteen. Binnen enkele minuten werd de gelijkmaker weer teniet gedaan en stond FCE weer op voorsprong. Tibo Persyn dribbelde met een sterke individuele actie meerdere spelers voorbij waarna hij de bal bij de vrijstaande Evan Rottier wist te krijgen. De aanvaller bleef kalm en schoot de bal uitstekend de lange hoek in waardoor de Eindhovenaren weer op voorsprong kwamen.

Vlak voor het rustsignaal werden de Blauwwitten nog één keer gevaarlijk. Na een sterke interceptie van Charles-Andreas Brym counterde FCE snel. Evan Rottier gaf een uitstekende steekpass op Brian de Keersmaecker, de Belg kapte zichzelf knap vrij en besloot uit te halen. De bal rolde echter net naast waardoor de voorsprong niet verder werd uitgebreid. Dit zorgde ervoor dat de Eindhovenaren na een erg vermakelijke eerste helft met een 2-1 voorsprong de kleedkamers in gingen.

Ook in de tweede helft werden beide ploegen vrijwel meteen gevaarlijk. De ploeg van Rob Penders werd al na ruim vijf minuten spelen gevaarlijk via Brian de Keersmaecker. De Amsterdammers kregen een hoekschop niet goed uitverdedigd waarna Brian de Keersmaecker besloot het eens te proberen met een geplaatst schot, de bal vloog echter net over. Na ruim tien minuten spelen in de tweede helft werd dan ook de ploeg van Dave Vos gevaarlijk. De Amsterdammers kregen een vrije trap op een gevaarlijke plek. Kristian Hlynsson ging achter de bal staan en nam de vrije trap uitstekend, maar Nigel Bertrams wist de harde knal te pareren en de gelijkmaker te voorkomen.

Na ruim een uur spelen breidden de Blauwwitten de voorsprong dan toch verder uit. Na een mooi opgebouwde aanval wist Jasper Dahlhaus met een prachtig passje Sven van Doorm te vinden, die op zijn beurt weer een uitstekende loopactie maakte. De Belgische middenvelder twijfelde geen moment en schoot de bal overtuigend het doel in. Hierdoor kwam FCE op een 3-1 voorsprong.

In de 76e minuut werd de score na alweer een goed uitgespeelde aanval nog verder uitgebreid. Na een goede opbouw wist Evan Rottier met een goede voorzet Jasper Dahlhaus te vinden. De linkervleugelverdediger probeerde het met een poging in de korte hoek. Charlie Setford bleek de bal niet uit zijn doel te kunnen houden en dus werd het 4-1.

Een kleine tien minuten later leken de Amsterdammers toch nog wat terug te gaan doen. Scheidsrechter Ruperti legde bal namelijk erg makkelijk op de penaltystip na een vermeende overtreding van Brian de Keersmaecker. Doelpuntenmaker Kristian Hlynsson ging achter de bal staan, maar stuitte op Nigel Bertrams. De doelman redde de penalty met een mooie duik en voorkwam een tweede treffer van Jong Ajax.

Vlak voor het laatste fluitsignaal werd de score dan voor de laatste keer uitgebreid. De Eindhovenaren kwamen vrij gemakkelijk door de Amsterdamse verdediging heen waarna Naoufal Bannis besloot uit te halen. De poging werd in eerste instantie door doelman Charlie Setford gekeerd, maar uit de rebound wist de scherp reagerende Moussa Sanoh de vijfde treffer van de avond te maken. Dit zorgde ervoor dat de Blauwwitten met een overtuigende 5-1 overwinning het veld afstapten.

De eerstvolgende wedstrijd van FC Eindhoven is in het Jan Louwers Stadion tegen ADO Den Haag. De wedstrijd zal aankomende maandag, 13 maart, om 20:00 worden afgetrapt. Kaarten voor dit duel zijn verkrijgbaar op fc-eindhoven.nl/tickets.

Let op! Voor het bestellen van een ticket tegen ADO Den Haag is het verplicht om over een FCE Club Card te beschikken. Lees via deze link meer over de FCE Club Card.

FC Eindhoven – Jong Ajax 5-1 (2-1) 22. Mawouna Amevor 1-0, 31 Kristian Hlynsson 1-1, 35, Evan Rottier 2-1, 64. Sven van Doorm 3-1, 76. Jasper Dahlhaus 4-1, 88. Moussa Sanoh 5-1. Scheidsrechter: Clay Ruperti. Geel: geen. Aantal toeschouwers: 2736.
Bijzonderheid: 84. Nigel Bertrams stopt een strafschop van Kristian Hlynsson.

FC Eindhoven: Bertrams; Persyn, D. Dorenbosch, Amevor, Seedorf, Dahlhaus (89. Ogenia); Kökcü (89. Rego), Van Doorm (81. Mokhtar), De Keersmaecker; Brym (77. Bannis), Rottier (77. Sanoh).

Jong Ajax: Setford; Regeer (60. Jermoumi), Aertssen, Warmerdam, Gooijer; Hlynsson, Vos (70. Delgado), Fitz-Jim (60. Hansen); Martha, Banel, Godts (82. Muzambo).