Blauwwitten in extremis voorbij Willem II

FCE wint met 2-1 dankzij Rottier en Kestens

FC Eindhoven heeft de drie punten in eigen huis gehouden tegen Willem II. In de eerste helft zette Evan Rottier de ploeg van Rob Penders op een 1-0 voorsprong. Na rust werden de Tricolores sterker, wat resulteerde in de gelijkmaker. Lang leek het gelijk te blijven tot Pjotr Kestens de winnende maakte in blessuretijd.

In de openingsfase tussen de Blauwwitten en Willem II, was de bal voor het grootste deel in bezit van de Tilburgers. In de vijftiende minuut brak Willem II door na een fout van Rodrigo Rego in de defensie. Daniel Crowley wist oog-in-oog Nigel Bertrams niet te passeren, de Eindhovense goalie redde uitstekend. Iets later gaat een schot van Poll Llonch van randje zestien net naast. In het eerste kwartier van het duel was Eindhoven vaak genoodzaakt een lange bal te spelen door de hoge druk van Willem II.

De wedstrijd brak open na een goal van Evan Rottier in minuut 23. Na een klutsbal via de paal, in een periode waarin Eindhoven meer en meer in balbezit was, werkt de spits af. Na een mislukte voorzet van Brian De Keersmaecker werd de bal niet naar behoren weg gewerkt door Freek Heerkens. Hierdoor belandde de bal regelrecht voor de voeten van de aanvaller die overkwam uit Den Haag.

In minuut 43 kreeg Daniel Crowley een gele kaart naar een overtreding op FC Eindhoven topscorer Naoufal Bannis. Uit de vrije trap die hieruit volgde ontstond een kans voor Mawouna Amevor. De bal ging met een boogje maar net over de goal van de Tilburgers. Daarna claimde Naoufal Bannis een strafschop te moeten krijgen maar scheidsrechter Nagtegaal wilde er niet aan. De spits leek door Freek Heerkens naar beneden getrokken te worden.

Na de pauze kwam FCE minder voor het doel van Willem II en werden de Blauwwitten achteruit gedrukt. Lang bleef het 1-0 maar een schot van Daniel Crowley viel via een Eindhovens been binnen achter Bertrams: 1-1. Daarna schoot Pol Llonch hard op de lat maar stuiterde de bal voor de lijn weg. Toch hield FCE de drie punten aan de Aalsterweg. In de absolute slotfase schoot Pjotr Kestens de bal hard tegen de touwen en bracht het Jan Louwers Stadion in extase!

Volgende week staat de Derby tegen Helmond Sport op het programma. In Helmond wordt zoals gebruikelijk om 20.00 uur afgetrapt. Ga je mee naar Helmond? Bestel jouw uitkaart hier!

FC Eindhoven – Willem II 2-1 (1-0) 23. Evan Rottier 1-0, 76. Dan Crowley 1-1, 90+5. Pjotr Kestens. Scheidsrechter: Marc Nagtegaal. Geel: Nigel Bertrams (FC Eindhoven) Dan Crowley, Erik Schouten Jeremey Bokila (Willem II). Aantal toeschouwers: 2512.

FC Eindhoven: Bertrams; Dahlhaus, Rego (46. Bogaers), Peijnenburg, Amevor, Seedorf; Van Doorm (83. Ogenia), De Keersmaecker; Kökcü (61. Kestens), Bannis (83. Diaby-Fadiga), Rottier (74. Oostenbrink)

Willem II: Smits; Woudenberg, Schouten, Heerkens, Owusu; Crowley, Llonch, Verreth (46. Bosch); Svensson (71. De Leeuw), Hornkamp (46. Bokila), Doodeman (87. Schroijen)

Fotografie: Johan Manders