Vanavond trappen de Blauwwitten de laatste seizoenswedstrijd af

Met nog maar één thuiswedstrijd op de planning komt het einde van het 2023-2024 keukenkampioendivisie seizoen erg dichtbij. Vanavond trappen de Blauwwitten om 20:00 voor de laatste keer af tijden het Brabantse duel tegen FC Den Bosch. Maar voordat de wedstrijd begint laten wij jullie de interessante feitjes weten, zodat jij weet waar jij vanavond extra op moet letten! En nog een leuk extraatje. Speel de matchday game en maak kans op een gesigneerd FC Eindhoven shirt!

FC Eindhoven heeft vanavond kans om geschiedenis te schrijven. De Eindhovenaren hebben al zes keer op rij gewonnen van FC Den Bosch, slechts twee keer eerder wonnen de Blauwwitten zeven opeenvolgende KKD-duels met één specifieke tegenstander (8 tegen RKC Waalwijk
tussen 2014 en 2018, en 7 tegen Telstar tussen 2013 en 2017).

Met nog maar een wedstrijd die gespeeld moet worden kijken we terug op het seizoen. De eerste helft van het seizoen leek veelbelovend voor FC Eindhoven, met 29 punten uit negentien duels. Maar de tweede helft vertelde een heel ander verhaal, met slechts elf punten verzameld in achttien wedstrijden. FC Den Bosch won juist de laatste drie uitduels en kan voor het eerst vier wedstrijden op rij op vreemde bodem winnen in de Keuken Kampioen Divisie sinds oktober–november 2018 (4).

Op individueel niveau van de spelers kijken we naar Ozan Kokcü aan de kant van de Blauwwitten. Hij was bij maar liefst 165 doelpogingen direct betrokken, een aantal dat alleen is overtroffen door Dominik Janosek dit seizoen. Aan de andere kant is Kacper Kostorz van FC Den Bosch een speler die gevaarlijk is bij uitwedstrijden. Hij heeft dit kalenderjaar op zijn naam zes doelpunten buitenshuis staan, het meeste van alle spelers naast Shiloh ‘t Zand, Vaclav Sejk, en Henk Veerman.

Als een leuk extraatje voor de wedstrijd van vanavond kun jij meedoen met de Matchday game! Schiet FCE naar de overwinning. Speel mee, scoor zoveel mogelijk punten en maak kans op thuisshirt, gesigneerd door onze Blauwwitte mannen! Speel hier de game.

Zien wij jou vanavond ook bij de wedstrijd? Koop hier nu nog je tickets of bij de kassa in het stadion.