FCE Talentcup 2022 groot succes!

Roda JC en NAC Breda winnaars van het toernooi

Afgelopen weekend vond wederom de FCE Talentcup plaats in ons eigen Jan Louwers Stadion. Meerder jeugdteams deden mee en streden voor de cup. Met een mooi deelnemersveld startte 20 augustus het toernooi. Het toernooi wat een mooi internationaal deelnemersveld kende. Naast FC Eindhoven en PSV waren ook Sparta Rotterdam, NAC, Roda JC, OH Leuven, Lierse SK, Kortrijk en Borussia Monchengladbach aanwezig.

Het toernooi was opgesplitst in twee dagen. Op de zaterdag was de O16 aan de beurt en op de zondag de O18. De ploegen waren nagenoeg gelijk alleen was bij de O18 BM Gladbach vervangen voor Lierse SK. De faciliteiten voor fans en supporter waren top in het stadion. Tegen de korte zijde van het Fontys gebouw was een terras gecreeerd waar supporters en spelers lekker wat konden drinken. In het gezellige Jan Louwers Stadion trapte de O16 het weekend af.

Na een mooie poulefase eindigde Kortrijk en BM Gladbach op de eerste twee plekken. Met de eindstand van de poule ging het toernooi door met de kruisfinales. Maar eerst was er tijd om even goed te lunchen. De eerste dag werd afgesloten met de finales. De derde plek was uiteindelijk voor BM Gladbach die de troostfinale wonnen van OH Leuven. De daadwerkelijke finale van de FCE Talentcup voor O16 werd gewonnen door Roda JC, door met 0-2 KV Kortrijk te verslaan. Daarmee was de winnaar van de O16 FCE Talentcup bekend.

Op zondag ging de Talentcup weer door met het O18 toernooi. Op de vroege morgen was de Brabantse gezelligheid wel te voelen. Toeschouwers zaten op de vroege zondagochtend al lekker aan de koffie en te kletsen over voetbal. Er werd natuurlijk ook nog gevoetbald. Na de poulefase waren NAC en Sparta de twee ploegen die het hoogst geëindigd waren. In de kruisfinales waren deze twee ploegen ook de ploegen die de finale wisten te halen. NAC rekende af met PSV en Sparta met Lierse na strafschoppen. In de finale was NAC uiteindelijk te sterk en wist Sparta met 1-0 te verslaan. Daarmee kroonde NAC zich tot winnaar van de FCE Talentcup.

Na twee mooie dagen met goed voetbal en lekker weer kan er gezegd worden dat de FCE Talentcup weer een geslaagd toernooi was. Mooie wedstrijden tussen goede teams waren de basis voor een goed voetbalweekend.