Gelijkspel voor FC Eindhoven in oefenduel met Anderlecht U23

Rottier en Sleegers scoren voor FCE

FC Eindhoven heeft zaterdagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen de U23 van Anderlecht. De Blauwwitten kwamen laat op stoom en kwamen via Evan Rottier en Joey Sleegers op 2-1. In de slotminuut kwamen de Belgen toch nog terug tot 2-2.

De basiself van Willem Weijs was op veel plekken gewijzigd ten opzichte van het duel van afgelopen woensdag tegen PSV. In een evenwichtige openingsfase creëerde beide ploegen weinig gevaar voor het doel. Tot de 32ste minuut, toen kwam Anderlecht op voorsprong. Tristan Degreef dribbelde zich een weg de zestien in en schoof de bal diagonaal onder Jort Borgmans door. Daartegenover stelde FCE een bal in het zijnet van Sven Simons.

Kort voor rust was er nog een hachelijk moment. Een lange bal van Azzagari zorgde voor verwarring achterin bij Anderlecht. De terugvallende bal werd door Van Rosmalen richting doel gekopt, de bal stuiterde een metertje naast.

Na precies een uur spelen wisselde Weijs bijna zijn gehele elftal. Al snel resulteerde dit in een verandering in het spelbeeld, FCE op jacht naar de gelijkmaker en meer. In de 70ste minuut kwam de 1-1 van de voet van Evan Rottier na een mooie aanval. Yassine Azzagari had een mooie steekbal op Tom Sas in huis, die op zijn beurt een scherpe voorzet afleverde op Rottier. De spits was er als de kippen bij en prikte de bal binnen. Nog geen twee minuten later werd het 2-1 voor FCE. Ditmaal was Rottier aangever. Joey Sleegers mocht zijn rentree in het Jan Louwers Stadion opluisteren met een prima doelpunt.

Niet veel later leek het 3-1 te worden maar de inzet van Ozan Kökcü werd ternauwernood geblokt door een Anderlecht speler en hobbelde enkele centimeters naast.

In de allerlaatste minuut werd het toch nog 2-2. Een lange bal van achteruit viel tussen de laatste man en Jorn Brondeel. Amadou Diallo profiteerde en werkte met een boogbal af.

FC Eindhoven – Anderlecht U23 2-2 (0-1) 32. Degreef 0-1, 70. Rottier 1-1, 72. Sleegers 2-1, 89. Diallo 2-2.

FC Eindhoven: Borgmans (70. Brondeel), Persyn (40. Sas (85. Van Rosmalen)), Limouri (60. Amevor), Giebels (60. Seedorf), Rego (60. Van Doorm), Simons (60. Dahlhaus), Azzagari, Achenteh (60. Dorenbosch), Van Rosmalen (60. Kökcü), Garden (60. Rottier), Erkelens (60. Sleegers).

Fotografie: FC Eindhoven media | Frank van Moorsel