FCE verliest fors van effectief PEC

Doelpunten Jasper Dahlhaus en Lamine Diaby-Fadiga niet voldoende voor resultaat: 5-2

FC Eindhoven heeft in het MAC3PARk Stadion met 5-2 verloren van naaste concurrent PEC Zwolle. Lange tijd ging het duel gelijk op, tot de Zwollenaren in de tweede helft met twee goals in korte tijd afstand namen van de Blauwwitten. Hoewel de ploeg van Rob Penders nog kansen kreeg op de aansluitingstreffer, moest het uiteindelijk haar meerdere erkennen in PEC Zwolle.

Met maar liefst vier wijzigingen verschenen de Blauwwitten aan de aftrap in Zwolle. Pieter Bogaers, Brian de Keersmaecker, Evan Rottier en Lamine Diaby-Fadiga mochten vanaf het begin hun opwachting maken in het eerste duel met PEC Zwolle in tien jaar tijd. Dit ging ten koste van Collin Seedorf (geschorst), Yassine Azzagari, Naoufal Bannis en Ozan Kokcü, die afgelopen maandag tegen Jong FC Utrecht nog bij de eerste elf behoorden.

Ondanks deze wijzigingen kon FCE niet voorkomen dat PEC Zwolle al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Na een splijtende pas van de Blauwvingers kwam Younes Taha vrij voor de goal van keeper Nigel Bertrams, waarna de aanvaller niet twijfelde en overtuigend afrondde. De ploeg van Rob Penders rechtte echter onmiddelijk de rug via Evan Rottier en Jasper Dahlhaus. Na een counter wist Rottier de bal bij de mee opgestoomde Dahlhaus te krijgen, die daarna met een bekeken schuiver keeper Jasper Schendelaar passeerde en zo de wedstrijd razendsnel weer in evenwicht bracht.

Lang bleef de gelijke stand van 1-1 niet op het scorebord, want slechts minuten later schoot Luis Görlich PEC Zwolle voor de tweede keer op voorsprong. Na een bekeken passje van Thomas van den Belt, nam de rechtsback van de ploeg uit Zwolle de bal mee om doelman Nigel Bertrams heen en kon vervolgens simpel binnentikken. FC Eindhoven ging wederom niet bij de pakken neer zitten en creëerden vervolgens twee grote kansen op de gelijkmaker. Zowel de kopbal als het schot kort daarna waren net niet genoeg voor de eerste treffer van basisdebutant Lamine Diaby-Fadiga.

De tweede helft begon net zo flitsend als de eerste 45 minuten voetbal, maar dit keer waren het de Blauwwitten die de score openden. Waar de spits van FC Eindhoven in de eerste helft al een paar keer dicht bij zijn eerste treffer voor de club was, was het direct na rust wel raak. Na een uitbraak van FC Eindhoven kwam de bal voor de voeten van Brian De Keersmaecker, die vervolgens de Franse spits met een lage voorzet bereikte. Lamine Diaby-Fadiga verwerkte deze voorzet uitstekend, waardoor de ploeg van Rob Penders opnieuw op gelijke hoogte kwam.

Na het sterke begin van FCE aan de tweede helft, nam PEC Zwolle het initiatief over. De ploeg uit Zwolle buitte het overwicht uitstekend uit en kwam zo in een paar minuten tijd twee keer tot scoren. Een rake vrije trap van Bart van Hintum en een goed uitgespeelde aanval met wederom Younes Taha als eindstation, zorgden ervoor dat de Blauwwitten opeens te kampen hadden met een achterstand van twee doelpunten. Omdat de aansluitingstreffer van FCE uitbleef en invaller Samir Lagsir nog een duit in het zakje deed, eindigde de wedstrijd in het MAC3PARK in 5-2.

FC Eindhoven speelt volgende week vrijdag in het Jan Louwers Stadion tegen Telstar. Let op, deze wedstrijd begint om 18.45 uur. Kaarten voor dit duel zijn verkrijgbaar via de ticketshop.

PEC Zwolle – FC Eindhoven 5-2 (2-1) 7. Youness Taha 1-0, 12. Jasper Dahlhaus 1-1, 19. Luis Görlich 2-1, 50. Lamine Diaby-Fadiga 2-2, 64. Bart van Hintum 3-2, 66. Youness Taha 4-2, 90. Samir Lagsir 5-2. Scheidsrechter: Robin Gansner. Geel: Maarten Peijnenburg, Charles-Andreas Brym (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 14000.

PEC Zwolle: Schendelaar; Van Polen (46. Chirino), R. van den Berg, Van Hintum; D. van den Berg, Tutuarima (86. Vellios), Van den Belt, Görlich (71. Kersten); Taha (71. Zitman), Thy, Mrkonjevic (58. Lagsir).

FC Eindhoven: Bertrams; Persyn, Amevor, Peijnenburg, Bogaers (83. Janssen), Dahlhaus; Van Doorm (77. Kökcü), De Keersmaecker (71. Azzagari); Brym, Diaby-Fadiga (77. Bannis), Rottier (83. Kestens).

Fotografie: Johan Manders