FC Emmen – FC Eindhoven eindigt onbeslist

Evan Rottier maakt eerste doelpunt in 2024

De Blauwwitten begonnen de nieuwe maand in het hoge Noorden op bezoek bij FC Emmen. In Stadion De Oude Meerdijk stond het na 90 minuten 1-1, waardoor beide ploegen een punt aan het duel overhielden. Evan Rottier opende voor rust de score. Piotr Parzyszek maakt vroeg in de tweede helft gelijk.

Bij FC Eindhoven startte Luuk Wouters weer in de basis, de verdediger keerde terug van een hoofdblessure. Verder maakte ook Mart Lieder voor de eerste keer zijn opwachting in de selectie na zijn terugkeer bij FCE.

De thuisploeg zette FC Eindhoven vroeg onder druk en de Blauwwitten kwamen er spaarzaam uit. De eerste echte kans was wel voor FCE uit Eindhoven na een hoekschop van Ozan Kökcü. Doelman Hoekstra zat mis en Farouq Limouri had de bal voor het inschieten, maar schoot alsnog in de handen van de goalie. Mede dankzij meermaals goed verdedigend werk van Mawouna Amevor werd FC Emmen niet echt gevaarlijk.

Na iets meer dan een half uur spelen kwamen de Blauwwitten uit het niets op voorsprong! Ozan Kökcü nam het Drentse doel van afstand onder vuur en verraste doelman Jan Hoekstra, die de bal los liet. Evan Rottier was er als een echte spits bij om de rebound binnen te werken: 0-1. Kort daarna was FCE opnieuw dichtbij. De bal bleef hangen in het zestienmetergebied van FC Emmen waarna Dyon Dorenbosch op doel schoot. De bal werd niet goed geraakt en ging niet in het doel.

Al snel in de tweede helft werd de ploeg van Willem Weijs gevaarlijk via Joey Sleegers. De buitenspeler kwam vanaf rechts naar binnen en schoot met zijn mindere linker in het zijnet. Aan de andere kant schoot Emmenaar Maikel Kieftenbeld, zijn schot ging een metertje naast.

Even later legde scheidsrechter Teuben de bal op de stip na een vermeende overtreding van Tom Sas. Spits Piotr Parzyszek ging achter de bal staan, maar Jorn Brondeel stopte de pingel knap. Helaas bleef het niet lang 0-1 want uit de hoekschop die volgde op de strafschop wist Parzyszek alsnog de 1-1 te maken.

FC Emmen kreeg daarna een goede mogelijkheid toen de bal plots voor de voeten van Desley Ubbink viel. Het schot van de nummer 10 werd door een Eindhovenaar geblokt en vloog rakelings over. Vervolgens pakte Brondeel een bal prachtig uit de hoek na een kopbal van Parzyszek.

In de fase hierna bleef het spelbeeld ongewijzigd en bleef FCE georganiseerd spelen. Beide ploegen waren in het restant op zoek naar de overwinning. In blessuretijd schoot invaller August Priske knap vanuit de draai, maar via een Drent ging de bal naast.

Volgende week staat er voor FC Eindhoven opnieuw een uitwedstrijd op het programma. In het Rat Verlegh Stadion is NAC Breda de tegenstander, aanvang 20:00 uur. Kaarten voor dit duel zijn verkrijgbaar via fc-eindhoven.nl/tickets.

FC Emmen – FC Eindhoven 1-1 (0-1) 33. Evan Rottier 0-1, 52. Piotr Parzyszek 1-1. Scheidsrechter: Stan Teuben. Geel: Maikel Kieftenbel (FC Emmen), Mawouna Amevor, Evan Rottier, Dyon Dorenbosch (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 6795.
Bijzonderheid: 51. Jorn Brondeel stopt een strafschop van Piotr Parzyszek.

FC Emmen: Hoekstra; Schouten, Te Wierik, Dirksen, Burnet; Kieftenbeld, Ubbink (81. Hardeveld), Bernadou; Besuijen (77. Scholte), Parzyszek (75. Brouwer), Landu (75. konings).

FC Eindhoven: Brondeel; Sas (60. Dahlhaus), Limouri, Amevor, Wouters, Ogenia; El Bouchataoui, Dorenbosch; Kökcü (89. Simons), Rottier, Sleegers (72. Priske).

Fotografie FC Eindhoven Media | Luca Engelbracht