FC Eindhoven uitgeschakeld in de beker

Fortuna Sittard met 0-2 te sterk in het Jan Louwers Stadion

Voor FC Eindhoven zit het bekertoernooi er op na een 0-2 nederlaag tegen eredivisionist Fortuna Sittard. De gasten uit Limburg scoorden via Tijjani Noslin (voor rust) en Kaj Sierhuis.

De openingsfase was voor beide ploegen wat aftasten. Het spel ging op en neer, maar echt grote kansen werden nog niet geproduceerd. De eerste kans was dan aan de kant van Fortuna Sittard, waar Kaj Sierhuis na balverlies bij de FCE-defensie een schot op Jorn Brondeel kon lossen. De Belgische doelverdediger kon daarentegen probleemloos de bal pareren.

De eerste kans voor de Blauwwitten was even later weggelegd voor Dyon Dorenbosch. Een hoekschop van Ozan Kökcü ging over iedereen heen, maar kon uiteindelijk door werk van Luuk Wouters weer ingeslingerd worden. Dorenbosch kon zijn inzet alleen niet op doel krijgen.

Daarna was Fortuna Sittard weer aan de buurt. Tijjani Noslin vond na een actie wat ruimte aan de rechterkant en werd vervolgens door Mawouna Amevor neergehaald. Kaj Sierhuis benutte daarentegen slim het voordeel van de scheidsrechter en kon vanaf de achterlijn een strakke voorzet geven. Iñígo Cordoba kon nipt voor Farouq Limouri kruipen om aan het eind van de voorzet te komen. Gelukkig voor de Blauwwitten ging de inzet van de Spanjaard nipt over het doel van Jorn Brondeel.

Na een half uur het dan weer de beurt aan Fortuna. Na een goed gecombineerde aanval stak Kaj Sierhuis rechtsback Ivo Pinto de hoek in. De Portugees gaf een strakke voorzet, waar ditmaal Tijjani Noslin voor zijn directe tegenstander kon kruipen. Vanaf een meter of drie werkte Noslin de niet-te-missen-kans in het doel van Jorn Brondeel en schoot hiermee na een half uur de Limburgers op voorsprong.

Dit doelpunt werd dan ook de laatste echte kans van een relatief rustige eerste helft, waarin de Limburgers het grootste deel van het balbezit en het betere van het spel had. De ploeg van Willem Weijs ging zo met een 0-1 achterstand terug de kleedkamer in.

De eerste kans na rust was ook weer weggelegd voor de ploeg uit Limburg. Een inworp van Iñígo Cordoba mocht na het verlengen van Simon Voet en een stuiter ver komen. Kaj Sierhuis draaide zich slim weg bij Luuk Wouters en kon met een volley de bal, van dichtbij, achter een kansloze Jorn Brondeel werken. De Blauwwitten kwamen na rust snel op een 0-2 achterstand.

Het eerste gevaar van FC Eindhoven na rust liet zo’n twintig minuten op zich wachten. Vorige week waren de Blauwwitten via standaardsituaties dodelijk en ook nu zaten ze weer dichtbij. Een vrije trap van Sven Simons kwam precies op het hoofd van FCE-aanvoerder Mawouna Amevor. Boven iedereen uit komend, kon Amevor zijn inzet alleen net over de lat heen tillen.

De jacht op de aansluitingstreffer leek aan. Het hoge druk zetten na wat spelerswissels bleek te werken voor de formatie van Willem Weijs. Na weer slordig balverlies aan de kant van de Limburgers kwam een kopkans voor Joey Sleegers, alleen werd het doel van Ivor Pandur nogmaals niet gevonden.

Een fase waarin FC Eindhoven de betere partij was leidde alleen niet tot een doelpunt. Wel kwam er nog een kans voor Fortuna Sittard, naar konden Collin Seedorf en Jorn Brondeel beide nog een keer een goed block zetten om de 0-3 te voorkomen.

Aanstaande zaterdag staat de laatste wedstrijd van het jaar 2023 op het programma. In eigen huis spelen de Blauwwitten tegen Jong Ajax. FC Eindhoven zal dit jaar goed willen afsluiten en hiervoor is natuurlijk zo veel mogelijk Blauwwitte support nodig. De Blauwwitten steunen voor de laatste keer in 2023? Koop dan hier je tickets!

FC Eindhoven – Fortuna Sittard 0-2 (0-1) 30. Tijjani Noslin 0-1, 49. Kaj Sierhuis 0-2. Scheidsrechter: Clay Ruperti. Geel: Collin Seedorf (FC Eindhoven), Iñigo Cordoba (Fortuna Sittard). Aantal toeschouwers: 2394.

FC Eindhoven: Brondeel; Limouri (71. Priske), Dorenbosch, Amevor, Wouters (58. Seedorf), Ogenia; Van Doorm, Simons; Rottier, Garden (58. Sleegers), Kökcü.
Fortuna Sittard: Pandur; Pinto, Fofana, Guth, Voet; Rosier (84. Duarte), Halilovic (70. Özyakup), Ferati; Noslin, Sierhuis (84. Belkheir), Cordoba (84. Oratmangoen).