Einde seizoen voor FC Eindhoven

Blauwwitten na verlenging uitgeschakeld in de Keuken Kampioen Play-Offs

FC Eindhoven is na een 3-1 nederlaag uitgeschakeld in de Keuken Kampioen Play-Offs. De ploeg van Rob Penders leek in de 93e minuut nog zeker van de Play-Offs, maar kreeg in de allerlaatste minuten van de blessuretijd een doelpunt tegen. Hierdoor kwam er een verlenging waarin de Blauwwitten een derde tegentreffer incasseerden. Hierdoor komt er een abrupt einde aan het seizoen 2022/23 voor de Blauwwitten.

FC Eindhoven verscheen voor de returnwedstrijd tegen Almere City met twee wijzigingen aan de aftrap ten opzichte van de 1-0 overwinning van afgelopen maandag. Jort Borgmans, die afgelopen maandag uitstekend inviel, verving de geblesseerde Nigel Bertrams. De eerste doelman van FCE liep afgelopen wedstrijd een gebroken kaak op en is voor langere tijd uitgeschakeld. Ook Rodrigo Rego mocht vandaag aan de aftrap verschijnen. De Portugees startte in plaats van Jasper Dahlhaus.

Al binnen de eerste vijf minuten van de wedstrijd werd Jort Borgmans op de proef gesteld. Jeredy Hilterman kreeg binnen het zestienmetergebied ruimte om uit te halen. De spits, die afgelopen wedstrijd op de bank moest plaatsnemen, aarzelde niet en haalde hard uit op het doel van de Eindhovenaren. De harde knal van de spits leverde echter geen doelpunt op, want Jort Borgmans hield met een knappe redding zijn doel schoon.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd was het spelbeeld duidelijk. De Almeerders hadden het balbezit, terwijl de Eindhovenaren wachtten op de counter. Na ruim twintig minuten spelen viel bijna het eerste doelpunt van de wedstrijd. In het zestienmetergebied werd de vrijstaande Pascu gevonden na een mooie aanval van de ploeg van Alex Pastoor. De Spanjaard probeerde met een geplaatst schot de lange hoek te vinden, maar schoof de bal net naast het doel van Jort Borgmans. Ruim vijf minuten later waren de Flevolanders wederom dichtbij een doelpunt. Hamdi Akujobi speelde met een prachtige actie zowel Rodrigo Rego als Dyon Dorenbosch uit. De snelle rechtsback schoot op doel, maar stuitte op Jort Borgmans.

Ongeveer tien minuten voor het rustsignaal kreeg Almere City FC een ogenschijnlijk makkelijk gegeven vrije trap. De bal lag op een gevaarlijke plek net buiten het zestienmetergebied. De vrije trap werd op doel geschoten, maar wederom voorkwam Jort Borgmans een achterstand. Met een sterke redding verwerkte hij de inzet tot een hoekschop. Enkele minuten later was de ploeg van Alex Pastoor alweer dicht bij een doelpunt. Deze keer was het Collin Seedorf, die met een uitstekende defensieve ingreep ervoor zorgde dat de bal niet eenvoudig kon worden binnen gelopen.

Vlak voor het rustsignaal werden de Blauwwitten eindelijk gevaarlijk. Na een snelle counter stormde Charles-Andreas Brym op het doel van Nordin Bakker af. De Canadees probeerde de bal te plaatsen, maar raakte de bal niet vol. Hierdoor was de inzet een makkelijke prooi voor Nordin Bakker. Dit zorgde er ook voor dat beide teams met een 0-0 stand op het scorebord de kleedkamers opzochten.

Almere City FC kwam sterk de kleedkamers uit en werd vrijwel direct gevaarlijk. De ploeg van Alex Pastoor was weer dicht bij een doelpunt. De Almeerders speelden zich makkelijk door de linkerflank van de Eindhovenaren heen, waarna er weer een vrijstaande man in het zestienmetergebied werd gevonden. Ook deze keer leverde de inzet geen doelpunt op, want vlak voor het doel werd de bal geblokkeerd door Jarno Janssen. Toch bleven de Flevolanders aandringen en werden ze meerdere keren gevaarlijk. In de eerste twintig minuten na rust waren het Jort Borgmans en Collin Seedorf die allebei meerdere keren een doelpunt van de Almeerders voorkwamen. Na dit gezien te hebben besloot Rob Penders in te grijpen en Lamine Diaby-Fadiga en Evan Rottier in het veld te brengen. Dit ging ten koste van Naoufal Bannis en Sven van Doorm.

In het tweede deel van de tweede helft bleven de Almeerders dominant, maar werden er niet veel kansen meer gecreëerd. Toch kwamen de Flevolanders op voorsprong. Ilias Alhaft flitste Rodrigo Rego voorbij en leverde een strakke voorzet af. Met zijn voorzet bereikte hij Jeredy Hilterman die de bal achter het standbeen langs in het doel wist te krijgen: 0-1.

De Blauwwitten braken niet en lieten hun mentale kracht zien. Vrijwel direct na de tegentreffer zochten de Blauwwitten de aanval en kregen ze een strafschop vanwege hands van Jorrit Smeets toegekend. Aanvoerder Mawouna Amevor ging achter de bal staan en schoot de bal feilloos binnen. Hiermee zorgde de aanvoerder voor de belangrijke gelijkmaker die de ploeg van Rob Penders virtueel naar de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs zou sturen.

Toch bleef de ploeg van Alex Pastoor gevaarlijk en waren ze meerdere keren dicht bij een doelpunt. Door meerdere pogingen die net naast gingen en meerdere reddingen van Jort Borgmans viel de gelijkmaker lange tijd niet. Maar in de extra tijd viel de gelijkmaker dan alsnog. Invaller Anthony Limbombe sneed vanaf de linkerflank naar binnen en liet Jort Borgmans met een uitstekend schot kansloos achter. Dit zorgde ervoor dat de ploegen de verlenging in gingen.

In de eerste helft van de verlening bleef Almere City FC de dominante partij. De ploeg had veel de bal, maar wist er weinig kansen mee te creëren. FC Eindhoven speelde op de counter, maar had ook moeite met het creëren van kansen. Hierdoor werden beide doelmannen niet op de proef gesteld en bleef de stand 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.

In de tweede helft van de verlenging was het snel raak. Almere City FC nam een korte hoekschop waarna Rajiv van La Parra met de voorzet werd gevonden. De aanvaller torende boven iedereen uit en vergrootte de voorsprong met een krachtige kopbal, die via de late achter Jort Borgmans in het doel plofte: 3-1. In het restant van de verlenging werd er niet meer gescoord.

Door de 3-1 nederlaag tegen Almere City FC is FC Eindhoven uitgeschakeld in de Keuken Kampioen Play-Offs. Hierdoor komt er voor FCE abrupt een einde aan het seizoen 2022/23. Ondanks het pijnlijke einde van dit seizoen, erg bedankt voor de steun!

Almere City FC – FC Eindhoven 3-1 n.v. (2-1, 0-0) 80. Jeredy Hilterman 1-0, 84. Mawouna Amevor 1-1 (strafschop), 90+4. Anthony Limbombe 2-1, Rajiv van La Parra 3-1. Scheidsrechter: Marc Nagtegaal. Geel: Jochem Ritmeester van de Kamp, Pascu, Theo Barbet (Almere City FC), Dyon Dorenbosch, Ozan Kökcü (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 3622.

Almere City FC: Bakker; Akujobi, Van Bruggen, Barbet; Ritmeester van de Kamp (56. Limbombe), Peña (72. Post), Smeets (85. Poll), Resink (72. Alhaft); Pascu (85. Van La Parra), Hilterman (94. Esajas), Duivestijn.

FC Eindhoven: Borgmans; Persyn, Seedorf, Amevor, Janssen, Rego (112. Dahlhaus); Van Doorm (61. Rottier), De Keersmaecker (112. Mokhtar), D. Dorenbosch (73. Oostenbrink); Brym (90+1. Kökcü), Bannis (61. Diaby-Fadiga).