Dorenbosch tekent eerste profcontract

De middenvelder ligt tot medio 2026 vast

Dyon Dorenbosch (19) heeft maandagmiddag zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. De jonge middenvelder heeft een contract getekend dat hem tot medio 2026 aan FC Eindhoven verbindt.

Dorenbosch is geboren en getogen Eindhovenaar en heeft inmiddels 7 duels in het eerste elftal achter zijn naam staan. De middenvelder begon zijn carrière bij FC Eindhoven AV, speelde tot 2013 in de jeugd van FC Eindhoven en kwam via de opleidingen van Helmond Sport en PSV in de zomer van 2019 terug bij de Blauwwitten. Sindsdien doorliep hij meerdere jeugdelftallen alvorens het talent door hoofdtrainer Rob Penders bij het eerste elftal werd gehaald afgelopen zomer.

“Dyon heeft zich de afgelopen tijd stormachtig ontwikkeld”, zegt technisch manager Marc Scheepers. “Op het trainingskamp in de zomer paste hij zich direct aan aan het niveau. Die stijgende lijn heeft hij in de eerste seizoenshelft door weten te trekken. Dyon is een nieuw voorbeeld van hoe onze jeugdspelers door kunnen groeien bij FCE.”