Tiende overwinning op rij voor FC Eindhoven

FC Eindhoven blijft maar winnen

FC Eindhoven verslaat ook Leekster Eagles in aanloop naar de topper van volgende week.

Vrijdagavond 2 december stond de wedstrijd tegen Leekster Eagles op het programma, de generale voordat FC Eindhoven de absolute topper tegen Hovocubo speelt volgende week. Echter kent deze generale een valse start. Leekster Eagles kwam binnen één minuut op 0-1.

Dit bleek een incident te zijn. Tien minuten later stond FC Eindhoven namelijk weer met 2-1 voor door twee goals van aanvoerder Zakaria Amrani. Uiteindelijk was de ruststand 4-1 door goals van Ayoub Boukhari en Denzel van Houtum. Uit frustratie pakte Leekster Eagles nog drie gele kaarten in de eerste helft. Na een snelle achterstand was er bij rust dus geen vuiltje aan de lucht voor de koploper.

Na de rust ging FC Eindhoven vrolijk door met scoren. Denzel van Houtum maakt in minuut 22 zijn tweede van de avond, op aangeven van Saïd Bouzambou. De topscorer van de competitie had deze avond ook al twee assists gegeven. Halverwege de tweede helft maakt Dennis van den Eijnden er 6-1 van. De mooiste goal van de avond kwam op naam van Bilal Kaddouri, die het na een dubbele 1-2 af mocht maken. Hiermee was de weerstand van de bezoekers al helemaal gebroken. In de laatste minuten van de wedstrijd kwam Saïd Bouzambou ook nog op het scorebord te staan, dit kon natuurlijk niet uitblijven. Hij maakte er twee en bepaalt de eindstand op 9-1, hij voert zijn doelpuntentotaal op tot 24 en blijft hiermee topscorer van de Eredivisie.

In de tweede helft maakte doelman Melvin van Bommel nog zijn rentree na één jaar blessureleed. Doordat doelman Paolo Pancarelli het veld geblesseerd moest verlaten kon Melvin zijn opwachting maken. Hij liet zich nog zien met enkele mooie reddingen en hield zijn doel schoon.

FC Eindhoven heeft nu 30 punten uit de eerste tien wedstrijden en gaat vol vertrouwen de topper tegen Hovocubo in. Die óók op 30 punten staan na tien wedstrijden. FC Eindhoven blijft Hovocubo voor op doelsaldo.