Telstar – FCE het affiche voor de vierde speelronde

98e editie van de ‘Klassieker van de Eerste Divisie’

Aankomende vrijdagavond 1 september staat de 98e editie van deze klassieker op het programma, om de langstlopende onafgebroken reeks in de Eerste Divisie voort te zetten. De Blauwwitten zullen afreizen naar Velsen-Zuid in de hoop hun goede seizoenstart voort te zetten.

De Witte Leeuwen

Telstar kende een goede voorbereiding aan het seizoen. Zo kwam de ploeg uit Velsen-Zuid in de volledige oefencampgane ongeslagen uit de strijd. In deze voorbereiding was FC Eindhoven ook tegenstander, de eindstand werd 3-1 voor de thuisploeg in het 711 stadion.

De start van het KKD-seizoen zag er daarentegen minder rooskleurig uit voor de Witte Leeuwen. Zo werden er in drie wedstrijden geen punten gepakt. Op de Herdgang tegen Jong PSV werd er nipt met 1-0 verloren. In de Thuiswedstrijd tegen Cambuur zat het niet mee: Telstar ging met 2-3 onderuit door onder andere twee penalty’s in het voordeel van de Friesen, met daarbovenop nog een late rode kaart voor de jonge middenvelder Jayden Turfkruier. Vorige week werd de derde verliespartij behaalt op bezoek bij Jong AZ. Zonder meegereisde uitsupporters werd er met 3-1 verloren. Telstar kreeg wederom een rode kaart. Ditmaal kwam de kaart op naam van Jay Kruijver, die hierdoor ook geschorst is voor de wedstrijd op vrijdag.

Historische Balans: Telstar – FC Eindhoven

Telstar is een tegenstander waar de Blauwwitten historisch gezien een goede balans tegen hebben. FC Eindhoven won tegen de ‘Witte Leeuwen’ 42 wedstrijden, speelde er 23 gelijk en verloor er 33.

Toch moet deze uitwedstrijd niet onderschat worden. Zo is de uitbalans wat gelijker tussen de twee ploegen. FC Eindhoven won 21 keer in Velsen-Zuid, maar verloor hier ook 18 keer. 10 keer werd er één punt mee teruggenomen naar Eindhoven.

De laatste drie editities in Noord-Holland kwam FC Eindhoven sterk voor de dag. Tweemaal werd 0-1 gewonnen en één keer werden de punten gedeeld. De ploeg van Willem Weijs zal ernaar streven deze ongeslagen reeks voort te zetten en morgenavond met een goed resultaat weer terug de bus in te stappen.