Overtuigende zege in Klassieker van de Eerste Divisie: 0-3

Blauwwitten houden weer de nul, Deenen (2x) en Van Schuppen trefzeker

In het 711 Stadion in Velsen-Zuid heeft FC Eindhoven een overtuigende zege op Telstar behaald. De Blauwwitten stapten na 90 minuten met een 0-3 overwinning van het veld af. Hugo Deenen was met twee doelpunten de gevierde man. Boris van Schuppen nam de derde treffer voor zijn rekening

De wil was vanaf het begin merkbaar bij de Blauwwitten, want meteen in de eerste minuut kregen we een schot op doel. Boris van Schuppen kreeg hem op de voet en schoot de bal maar net naast. Dit schudde de Witte Leeuwen even wakker, want er volgde meteen een kleine kans aan de andere kant. De eerste grote kans voor de thuisploeg was na een klein kwartier spelen. Jorn Brondeel werd toen in een lastige situatie gebracht, doordat de bal van Youssef El Kachati door Collin Seedorf van richting werd veranderd en op het dak van het doel belandde.

Er werden in de eerste twintig minuten geen doelpunten gemaakt in Velsen-Zuid, maar het was een waar gevecht op het veld. Er werden lastige duels uitgevochten op het middenveld en Telstar had nog twee aanvallen die je op het puntje van je stoel liet zitten.

En toen in de 23ste minuut lukte het de kersverse aanvaller Hugo Deenen om de openingstreffer te maken. Met een prachtige kopbal speelde hij behendig zijn directe tegenstander voorbij en schoot vervolgens de bal voorbij doelman Ronald Koeman in de korte hoek. Het was zijn eerste doelpunt en dit werd met heel het team gevierd bij de bank.

Het gaf de Blauwwitten een beetje ademruimte, maar het gaf nog geen zekerheid op een winst. De druk van Telstar op FC Eindhoven werd lichtelijk opgevoerd en ook vanuit de thuisploeg werden er kansen opgebouwd. Zowel in de 42ste minuut als twee minuten later in de 44ste minuut werden de Blauwwitten gered van een tegendoelpunt. Bij de eerste kans ging de bal over en bij de tweede kans hield de lat de 0-1 op het scorebord onveranderd. Met een kleine voorsprong voor de Eindhovenaren werd het rustsignaal gegeven.

De tweede helft begon rustig met het behouden van balbezit en het rondspelen van de bal voor FC Eindhoven, zoekend naar openingen voor een aanval. En toen liet Hugo Deenen opnieuw zien wat hij in huis heeft. In de 54ste minuut gaf Sven Blummel een heerlijke voorzet op het hoofd van Hugo Deenen die vervolgens de bal lekker in kopte: 2-0.

Ondanks dat de voorsprong was vergroot bleef Telstar jagen naar de aansluitende treffer. De ploeg van trainer Anthony Correia kwam een aantal keer dicht in de buurt van Jorn Brondeel, maar de bal werd meerdere keren naast of over geschoten. Een echt gevaarlijke bal bleef vooralsnog uit voor de Witte Leeuwen, in tegenstelling tot onze mannen. Ze hielden rust, vonden elkaar in het veld, speelden goed over en veranderde in de 74ste minuut voor de derde keer de score. Na goed samenspel ontving Boris van Schuppen vanuit een steekpass de bal en schoof hem behendig voorbij Ronald Koeman in de verre hoek en maakte de 0-3. Een score die niet meer werd aangepast. Met een mooi resultaat ging het eindsignaal.

Het was een succesvolle avond. Met drie punten konden de Eindhovenaren naar huis terug keren. Mocht je de voorbeschouwing hebben gelezen dan weet je dat we niet alleen hebben gewonnen, maar ook een aantal statistieken hebben verbeterd. Gebrand om deze goede start in de volgende wedstrijden door te trekken kijken de Blauwwitten uit naar volgende week. Dan treffen we in eigen huis Jong Ajax. Ben jij erbij? Koop hier alvast jouw ticket!

Tot volgende week!

Telstar – FC Eindhoven 0-3 (0-1) 23. Hugo Deenen 0-1, 54. Hugo Deenen 0-2, 74. Boris van Schuppen 0-3. Scheidsrechter: Sander van der Eijk. Geel: Yael Gil y Muiños (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 1600.
Bijzonderheid: Geel voor trainer Anthony Correia (Telstar)

Telstar: Koeman; Apau (78. Van Ekeris), Koswal, Bakker; Cain Seedorf, Offerhaus, Rossen, Turfkruier; El Kachati (78. Hagedoorn), Eddahchouri, Kaandorp.

FC Eindhoven: Brondeel; Persyn, Limouri, Collin Seedorf, Gil y Muiños (23. T. Simons); Van Schuppen, S. Simons, Dorenbosch (81. El Bouchataoui); Blummel, Rottier (28. Huisman), Deenen (81. Kwaaitaal).