Oefenpot tegen NAC Breda eindigt in verlies

Op de zonnige avond van woensdag 17 juli speelde FC Eindhoven om 19:30 uur het vierde oefenduel tegen NAC Breda op Sportpark De Gagelrijzen in Sint Willebrord. De Blauwwitten legden opnieuw een prima partij op de mat, maar zagen de Bredanaars in de slotfase van 1-0 uitlopen naar 3-0.

De eerste grote kans was voor de Blauwwitten. Via een steekpass van Hugo Deenen kwam de bal perfect bij Sven van Bummel, die een voorzet kon geven aan Evan Rottier. De spits schoot net naast het doel van Roy Kortsmit.

Gedurende de eerste 25 minuten kwamen beide teams aan goed voetbal toe. FC Eindhoven wist een aantal keer de aanvallen en doelpogingen van NAC Breda goed te verdedigen. Ook werd er op het middenveld goed samengewerkt, waardoor er verschillende kansen op aanvallen werden opgebouwd.

Het ging gelijk op totdat NAC Breda in de 26ste minuut de openingsgoal wist te scoren. Eliás Már Ómarsson schatte een pass van Rowan Besselik op waarde in tikte behendig de bal tussen de palen. Vijf minuten later kreeg Farouq Limouri de kans op de gelijkmaker, maar de score bleef onveranderd.

In de slotfase van de eerste helft was FC Eindhoven nogmaals meerdere malen dicht bij de gelijkmaker. Vanuit een hoekschop schoot Sven Blummel op doel, maar vond Roy Kortsmit op zijn weg. Evan Rottier kopte de rebound ricting doel, maar andermaal redde de doelman van NAC Breda. Uiteindelijk kreeg oud-NAC-er Boris van Schuppen de kans om te schieten, maar de bal ging via een verdediger naast.. Vlak na deze grote kansen kreeg Sven Simons van Hugo Deenen een steekpass, maar schoot voorlangs. Het scorebord bleef tot de rust ongewijzigd.

In het eerste half uur van de tweede helft ging de bal beide kanten op, maar werd het spel voornamelijk gespeeld op het middenveld. Er werden goede kansen opgebouwd, maar alleen in de 66ste minuut waren de Blauwwitten mannen erg gevaarlijk. Roy Kortsmit moest in actie komen om de bal van Evan Rottier uit de hoek te houden. Vlak daarna was er een kopkans voor Mostapha Rached, die de voorsprong voor NAC Breda bijna vergrootte.

Met nog vijf minuten op de klok kreeg Tyrese Simons de bal ongelukkig tegen zijn arm, waarna de bal op de stip gelegd werd . Jort Borgmans raakte de inzet van Max Balard nog aan, maar de bal belandde in het net: 2-0. In de slotfase liepen de geelzwarten uit naar 3-0, nadat Chakir Chouradi uit een rebound scoorde.

Met deze score eindigde het oefenduel. Het volgende oefenduel van de Blauwwitten is de Lichtstadderby tegen PSV! Ben jij er bij?

NAC Breda – FC Eindhoven 3-0 (1-0) 26. Elías Már Ómarsson 1-0, 86. Max Balard 2-0 (strafschop), 89. Chakir Chouradi 3-0. Geel: Rowan Besselink (NAC Breda).

NAC Breda: Kortsmit, Koscelnik (46. Valerius), Schoonbaert (46. Van Reeuwijk), Besselink (46. Pennock), Royo (46. Kemper); Kaied (46. Rached), Lucassen (46. Balard), Staring (46. Mol); Boere (46. Lourens), Ómarsson (46. Chouradi), Janosek (46. Yvel/73. Besselink).

FC Eindhoven: Borgmans; Persyn (63. T. Simons), Limouri (63. Verheij), Seedorf (63. Van Aarle), Gil y Muiños (63. Soetens); Van Schuppen (46. El Bouchataoui), S. Simons (78. Dorenbosch), Dorenbosch (63. Van Eijndhoven); Blummel (46. Erkelens); Rottier (78. Garden), Deenen (63. Muller).