NAC Breda te gast in tweede thuiswedstrijd van het seizoen

Vrijdagavond om 20.00 uur is de aftrap

Op vrijdag 25 augustus staat er in de derde speelronde van het seizoen weer een wedstrijd op het programma voor de Blauwwitten. Nadat de ploeg van Willem Weijs vorige week geen wedstrijd had, zal er deze week wel weer afgetrapt worden. Deze speelronde zal NAC Breda op bezoek komen in het Jan Louwers Stadion.

NAC in het afgelopen seizoen

NAC eindigde vorig seizoen in hun jacht op promotie uiteindelijk zesde in de Keuken Kampioen divisie. In de play-offs wist de ploeg uit Breda eerst MVV nog uit te schakelen, maar in de halve finale bleek FC Emmen echter te sterk voor de formatie van trainer Peter Hyballa. NAC zal dit seizoen weer mee willen doen in de strijd om promotie en hebben de nodige transfers gedaan om deze doelstelling te halen.

Voor NAC begon het huidige seizoen met een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht waar ternauwernood een punt werd binnengesleept. Zo wist nieuweling Patriot Sejdiu in de laatste minuut van de blessuretijd te zorgen voor een gelijkspel. Vorige week werd tegen Jong AZ met 2-1 gewonnen, ditmaal door twee goals van een andere nieuweling; Dominik Janosek. Deze Tsjechische aanwinst wist in 2 speelrondes al drie keer het net te vinden.

Historische Balans: FC Eindhoven-NAC

NAC Breda is tot op heden 55 keer de tegenstander geweest van de Blauwwitten. FC Eindhoven won zelf 15 van deze ontmoetingen en speelde er evenveel gelijk. De Bredanaars gingen 25 keer met de overwinning aan de haal.

De eerste ontmoeting tussen de twee ploegen gaat terug tot 1945. Hier stonden de teams in de eerste speelronde sinds de tweede wereldoorlog tegenover elkaar om het nieuwe seizoen in te leiden. De wedstrijd eindigde in de 0-0 brilstand. NAC sloot dit seizoen uiteindelijk af als de Brabantse kampioen, terwijl de Blauwwitten genoegen moesten nemen met een vijfde plek.

Vorig seizoen speelde de teams in totaal 3 keer tegen elkaar, tweemaal in de competitie en eenmaal in de beker. FC Eindhoven moest na deze ontmoetingen genoegen nemen met één punt en een uitschakeling, na verlenging, in de beker. In het eigen Jan Louwers Stadion werd er afgelopen jaar 1-2 verloren. FCE opende de score door een doelpunt van Kestens, maar Ex-Blauwwitter Jort van de Sande zorgde met een beslissende strafschop voor de einduitslag.

Vrijdagavond dus een nieuwe editie van FC Eindhoven – NAC Breda om 20.00 in het Jan Louwers Stadion. Tickets zijn online verkrijgbaar of aan de stadionkassa’s vanaf 19.00.