Lieder stopt na dit seizoen met voetballen

Mart, bedankt voor alle mooie momenten!

Mart Lieder stopt na dit seizoen met profvoetbal. De 34-jarige spits speelde bijna 300 profduels in zijn loopbaan en gaat zich oriënteren op zijn carrière naast het voetbal.

De profcarrière van Mart Lieder begon bij Vitesse waar hij zijn debuut in de Eredivisie maakte in 2012. Vervolgens kwam de Amsterdammer in de Eredivisie uit voor RKC Waalwijk en FC Dordrecht. Na een buitenlands avontuur bij FC Aarau in Zwitserland streek de spits neer in Eindhoven. Bij de Blauwwitten begon Lieder echt met scoren. Zo was hij goed voor 17 doelpunten en 7 assists in zijn eerste seizoen. Het seizoen 2017-2018 ging pas echt de boeken in toen verdiende hij de Gouden Stier door 30 keer te scoren in 31 duels in de Eerste Divisie. De volgende de stap voor Lieder werd de Deense club Sönderjyske en daarna nog Odense BK alvorens hij terugkeerde in Nederland bij FC Emmen. In de winter keerde Lieder terug op het oude nest in Eindhoven waar hij dus zijn profcarrière afsluit.

Mart Lieder over zijn keuze: “Ik wilde nog een aantal jaar doorgaan, maar dat zit er helaas niet in. Ik moest een besluit nemen en dat is helaas stoppen. Ik heb hier mijn beste periode gehad, ik denk dat het mooi is om hier af te sluiten.”

Mart, bedankt voor alle mooie momenten!