FC Eindhoven futsal is winterkampioen!

12 keer winst op rij

FC Eindhoven futsal heeft ook laatste wedstrijd van 2022 weten te winnen en kroont zich tot winterkampioen in de Eredivisie zaalvoetbal. Het team van Jan Vogels wist afgelopen vrijdag een 2-6 overwinning te boeken op bezoek bij subtopper BE’79 uit Berkel-Enschot.

Vrijdag 16 december stond de laatste wedstrijd van het jaar 2022 op het programma, op bezoek bij ZVV BE’79. Uit de eerste elf wedstrijden heeft FC Eindhoven de volle 33 punten gepakt. Oualid Saadouni keerde na ruim een half jaar blessureleed terug in de selectie van Jan Vogels.

FC Eindhoven komt al snel op voorsprong, uit een intrap scoort Dennis van den Eijnden. Na de vroege openingstreffer krijgt Berkel-Enschot ook een paar kansen, ze benutten deze kansen echter niet. Daarna is het eigenlijk alleen maar FC Eindhoven die aanvalt. Het is aan doelman Dennis Kapteijns te danken dat de blauw-witten met slechts 0-3 voor staan bij rust. Topscorers Saïd Bouzambou en Ayoub Boukhari zorgen voor de 0-2 en 0-3.

BE’79 komt na rust beter uit de startblokken en komt terug tot 1-3 na een snelle omschakeling. Dit is het teken voor de koploper om een tandje bij te schakelen. Denzel van Houtum, die vorig seizoen nog bij BE’79 speelde, zorgt uit de rebound voor de 1-4. Nog geen minuut later legt Saïd Bouzambou zijn tweede van de avond in het net. In de laatste minuten probeerde de thuisploeg nog iets terug te doen met een extra veldspeler. Ze scoren nog de 2-5. In de laatste minuut is het nog Dennis van den Eijnden die vanaf eigen helft de 2-6 op het scorebord zet.

FC Eindhoven sluit hiermee de eerste seizoenshelft af als ongeslagen koploper van de Eredivisie, met 36 punten uit 12 wedstrijden. Nu is het tijd om even te genieten van de feestdagen. De eerstvolgende wedstrijd is op vrijdagavond 13 januari, dan neemt FC Eindhoven het in de beker op tegen ZVV Kroeven uit Roosendaal.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd!