FC Eindhoven slikt nederlaag tegen FC Emmen

Evan Rottier en Tibo Persyn maken rentree na hun blessure

Na twee weken geleden de eerste periode goed afgesloten te hebben tegen Jong AZ, mocht FC Eindhoven het op 18 oktober opnemen tegen FC Emmen. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 0-3 voor de Drentenaren. Kelian Nsona nam alle treffers voor zijn rekening.

Na drie weken traden de Blauwwitten eindelijk weer eens in het eigen Jan Louwers Stadion aan, waar Evan Rottier en Tibo Persyn hun officiële rentree maakten in de wedstrijdselectie

In de zesde minuut was de eerste doelpoging van de wedstrijd een feit. Julian Kwaaitaal legde namens FC Eindhoven aan, maar doelman Luca Unbehaun hoefde niet in actie te komen. Drie minuten later noteerde Boris van Schuppen poging nummer twee, maar zag zijn schot geblokt worden door de Drentse defensie. Nog voordat de eerste tien minuten erop zaten maakte Dyon Dorenbosch het teamgenoot Jorn Brondeel lastig met een hoge terugspeelbal, maar de sluitpost uit België wist het gevaar te sussen.

Na exact een kwartier gespeeld te hebben is het de uitploeg die op voorsprong komt. Kelian Nsona haalde van buiten het strafschopgebied verwoestend uit, waardoor FC Eindhoven tegen een achterstand aankeek. Slechts twee minuten later wist Boris van Schuppen de stand bijna gelijk te trekken maar tevergeefs: de paal stond in de weg. Na een half uur spelen is FC Emmen dicht bij het verdubbelen van de voorsprong, maar Jorn Brondeel is bij de les en weet de poging net voor de lijn te keren. Aan het slot van de eerste helft toucheerde Jorn Brondeel een gevaarlijke hoekschop net over de lat, waarna FC Eindhoven gaat rusten met een 0-1 achterstand.

In de tweede helft was het FC Emmen met het eerste wapenfeit. Jalen Hawkins haalde na slechts drie minuten uit, maar Jorn Brondeel hoefde niet in actie te komen en keek de bal naast. Na bijna een uur spelen nam Boris van Schuppen doelman Luca Unbehaum op de proef, maar de goalie wist zijn inzet te pareren tot een hoekschop. Nog geen minuut later kwam de uitploeg er razendsnel uit en wist Kelian Nsona zijn tweede treffer van de wedstrijd te noteren: 0-2. Ondanks dat Evan Rottier zijn rentree wist te maken, had FC Eindhoven moeite om grip op de tweede helft te krijgen. In de 75e minuut wist Jorn Brondeel een gevaarlijke poging te stuiten, maar een minuut later was het alsnog raak: Kelian Nsona voltooide met een rebound zijn hattrick voor de 0-3.

Vier minuten voor tijd kreeg Rottier de kans om zijn rentree wat sprankel te geven, maar wederom stond doelman Luca Unbehaun in de weg. De Eindhovenaren wisten geen slotoffensief meer te forceren waardoor de einduitslag op 0-3 werd bepaald.

Aanstaande maandag neemt FC Eindhoven het in het Kooi Stadion op tegen SC Cambuur, waar de Blauwwitten voor eerherstel zullen gaan strijden. Het duel in Leeuwarden begint om 20.00 uur.  Kaarten voor dit duel zijn hier te verkrijgen.

FC Eindhoven – FC Emmen 0-3 (0-1) 15. Kelian Nsona 0-1, 62. Kelian Nsona 0-2, Kelian Nsona 0-3. Scheidsrechter: Ingmar Oostrom. Geel: Luuk Verheij, Sven Simons (FC Eindhoven. Aantal toeschouwers: 2370.

FC Eindhoven: Brondeel; Verheij, Limouri, Seedorf, Douglas; Van Schuppen (70. Rottier), Huisman (80. Swerts), Dorenbosch (60. Persyn); Blummel, Kwaaitaal (46. Sleegers), S. Simons.

FC Emmen: Unbehaun; Hammouti (70. Schouten), Te Wierik (80. Soares), Mulder, Nunumete (70. Vos); Wagner (57. Martin), Rhein; Hawkins, Kade, Nsona; Sadiku (57. Quispel).