FC Eindhoven pakt 3 punten in Brabantse derby

Een spannende wedstrijd werd beslist in Eindhovens voordeel

De koploper begon deze lastige uitwedstrijd zonder Zakaria Amrani, Oualid Saadouni, Jordany Martinus, Marwan Rebbah en Tevfik Ceyar. Een flinke uitdaging dus. Jeugdspelers Bart de Laat en Sam Soetens sloten daarom aan bij de selectie. Voor Bart de Laat was dit zijn debuut.

De wedstrijd begon redelijk gelijk opgaand, kansen aan beide kanten. Het duurde echter tot de 15e minuut voor het net gevonden werd. Voormalig BE’79 speler Denzel van Houtum tikte fraai binnen op aangeven van Ayoub Boukhari. Hiermee gingen de blauw-witten met een prettig gevoel de rust in: 0-1. In de rust hoorden ze dat Hovocubo gelijk had gespeeld, dit zorgde voor nóg meer motivatie om deze wedstrijd winnend over de streep te trekken.

Vijf minuten na rust werd het 0-2, Dennis van den Eijnden schoot via de doelman binnen na een pass van Saïd Bouzambou! De thuisploeg ging op zoek naar de aansluitingstreffer en speelde veel met een vliegende keeper. Dit zorgde voor de 0-3, Ayoub Boukhari kreeg de bal en schoot vanaf eigen helft binnen in een leeg doel. BE’79 bleef de aanval zoeken, dit zorgde nog voor een spannende slotfase. In minuut 34 werd het 1-3. Één minuut voor tijd werd het zelfs nog 2-3. Zou het dan toch nog misgaan voor de koploper? Het antwoord hierop is nee, want in de laatste minuut van de wedstrijd ging topscorer Ayoub Boukhari een 1-2 aan met Saïd Bouzambou en besliste hij de wedstrijd, 2-4.

FC Eindhoven staat nu eerste met vier punten voorsprong op Hovocubo. Volgende week vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen ASV Lebo.