FC Eindhoven Futsal wint dik van Groene Ster Vlissingen

Zaalvoetballers herstellen zich met dikke overwinning

Vrijdagavond heeft FC Eindhoven Futsal zich goed hersteld van de nederlaag tegen Hovocubo. In eigen huis werd hekkensluiter van de kampioenspoule, Groene Ster Vlissingen met 8-1 verslagen. Door de overwinning behoudt FCE de koppositie en de voorsprong op de achtervolgers.

De ploeg van Jan Vogels kende een aantal wijzigingen ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Hovocubo. De koploper moest het doen zonder Jordany Martinus, Marwan Rebbah, Paolo Pencarelli en Tevfik Ceyar.

FC Eindhoven ging vanaf meteen vol in de aanval, maar de eerste tienminuten waren nog vrij slordig: veel kansen gemist en ook Groene Ster kreeg een paar goede kansen. Doelman Manuel Kuijk hield zijn doel echter schoon. Na twaalf minuten viel de eerste goal van de avond. Ayoub Boukhari tikte de rebound binnen van dichtbij. Enkele minuten later maakte hij ook zijn tweede van de avond, op aangeven van Bilal Kaddouri.

In de tweede helft kwamen de Blauw-Witten scherper voor de dag en waren ze er op uit om een monsterzege neer te zetten. Na 10 minuten in de tweede helft lagen er namelijk al vier in, door goals twee goals van Ayoub Boukhari, één van Denzel van Houtum en één van topscorer Saïd Bouzambou. FC Eindhoven bleef erna nog gretig op zoek naar meer, dit zorgde in minuut 32 voor de 7-0. Bilal Kaddouri tikte binnen na een een-tweetje met Ayoub Boukhari. De ploeg uit Vlissingen scoorde nog een eretreffer na een mooie aanval: 7-1. Het slotakkoord was voor het team van Jan Vogels, Ayoub Boukhari, de man van de wedstrijd, maakte zijn vijfde goal van de avond en bepaalde de eindstand hiermee op 8-1.

Hovocubo won ook dit weekend, dit betekent dat FC Eindhoven nog steeds koploper is met twee punten voorsprong. De komende vier wedstrijden zijn allemaal uitwedstrijden, te beginnen aankomende vrijdag in Berkel-Enschot. BE’79 is dan de tegenstander voor de Blauwwitten. De volgende thuiswedstrijd is op zondag 30 april. FCK/De Hommel is dan te gast in het Indoor sportcentrum.

Tussendoor speelt FC Eindhoven ook nog de bekerfinale! In het topsportcentrum in Rotterdam is koploper van de Eerste Divisie C, ZVV Ede, de tegenstander. Voor deze wedstrijd organiseert FC Eindhoven een speciale buscombi. Voor slechts 17,50 reis je mee vanuit Eindhoven naar Rotterdam en ben je verzekerd van een wedstrijdticket. Losse wedstrijdtickets zijn te verkrijgen via de ticketshop van de KNVB.

Foto’s: FC Eindhoven Media | Luca Engelbracht