FC Eindhoven Futsal start 2023 met een overwinning en bekert door

Afgelopen vrijdag stond de bekerwedstrijd FC Eindhoven – ZVV Kroeven op het programma. De wedstrijd werd gespeeld in de sporthal Strijp bij voetbalvereniging Brabantia. Dit was de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar. ZVV Kroeven werd vergezeld met zeker 100 supporters, dit zorgde voor een mooie sfeer!

ZVV Kroeven begon energiek aan de wedstrijd en dit betaalde zich uit in een vroege 0-1 voorsprong, na een snelle omschakeling werd er knap binnengeschoten. Dit zorgde er wel voor dat FC Eindhoven wakker was en slechts één minuut later stond het alweer 1-1. Saïd Bouzambou scoorde zijn eerste van 2023, een prachtige volley uit een corner. Na zeven minuten kwam FC Eindhoven op voorsprong, Denzel van Houtum raakt de intrap van Dennis van den Eijnden licht aan en tekende voor de 2-1.

Vanaf dat moment was de weerstand van eerstedivisionist ZVV Kroeven gebroken en werd het uiteindelijk een vrij simpele avond. De ruststand werd bepaald op 5-1 door goals van Dennis van den Eijnden, Zakaria Amrani en nogmaals Saïd Bouzambou. De goal van Zakaria Amrani was er een van grote klasse, hij tikte binnen na een prachtig ingestudeerde corner, de assist kwam van Ayoub Boukhari.

In het begin van de tweede helft voltooide Saïd Bouzambou zijn hattrick, wéér uit een corner. De 7-1 was een eigen doelpunt na een snelle omschakeling van FC Eindhoven. Uiteraard kon een doelpunt van Ayoub Boukhari niet uitblijven deze avond, hij zorgde voor de 8-1 op aangeven van Zakaria Amrani, die maar liefst 5(!) assists op zijn naam schreef. De bezoekers deden vervolgens nog wat terug: 8-2. Balen voor doelman Manuel Kuijk, die na blessureleed in de tweede helft zijn rentree maakte, hij kon zijn doel helaas niet schoon houden. Het slotakkoord was toch voor de Blauw-Witten, Ayoub Boukhari maakte zijn tweede en zette de eindstand van 9-2 op het scorebord. Al met al een vrij makkelijke avond voor de koploper van de Eredivisie. Jeugdspeler Sam Soetens mocht zijn debuut nog maken in het Blauwwit. Komende vrijdag wacht het begin van de ‘kampioenenpoule’ met een thuiswedstrijd tegen Tigers Roermond. De wedstrijd zal om 20:00 beginnen in het Indoor Sportcentrum.