FC Eindhoven futsal bindt ook Groene Ster aan zegekar

Zaalvoetballers terug aan kop na zege in Zeeland

Er staat voorlopig geen maat op de zaalvoetballers van FC Eindhoven. Vrijdagavond ging de ploeg van Jan Vogels op bezoek bij Groene Ster in Vlissingen. Ook in Zeeland waren de Blauwwitten oppermachtig.

Net als vorige week schiet FC Eindhoven uit de startblokken, binnen de minuut maakt Zakaria Amrani er 0-1 van. Er zijn nog geen vijf minuten gespeeld als de stand al naar 0-3 is getild door goals van Dennis v.d. Eijnden en Said Bouzambou. De Blauwwitten blijven gas geven, Bilal Kaddouri tekent voor de 0-4. Halverwege de eerste helft zorgt aanvoerder Jordany Martinus voor de vijfde goal van de avond.

Groene Ster doet in de 13e minuut iets terug: 1-5. Daarna is Ayoub Boukhari aan de beurt om te scoren, hij maakt er binnen enkele minuten twee en zet FC Eindhoven hiermee op 1-7. Echter heeft Groene Ster tóch het laatste woord voor het rustsignaal: 2-7.

De tweede helft begint wat rustiger, Denzel van Houtum scoort in de 26e en 27e minuut. De 2-9 komt op aangeven van Jordany Martinus. Halverwege de tweede helft krijgt FC Eindhoven een vrije trap op een mooie plek, Ayoub Boukhari mag hem nemen en stelt niet teleur, hij knalt de vrije trap binnen en zorgt voor het 10e doelpunt van de avond namens de Eindhovenaren. Ook heeft hij hiermee zijn hattrick te pakken.

Na de tiende goal neemt FC Eindhoven wat gas terug en wordt het iets slordiger. Groene Ster grijpt zijn kans en verkleint de achterstand tot 5-10. Maar al met al dus wel een overtuigende overwinning voor de Blauwwitten. FC Eindhoven heeft nu 18 punten uit de eerste zes competitiewedstrijden en neemt op doelsaldo de koppositie weer over van regerend landskampioen Hovocubo. Vrijdag 18 november wacht de volgende uitdaging, op bezoek bij VNS United in Amsterdam.