FC Eindhoven blijft ongeslagen

FC Eindhoven futsal dendert maar door in de Eredivisie. Promovendus VNS United maakte het de Blauwwitten nog lastig, maar moesten uiteindelijk toch het hoofd buigen. FC Eindhoven zet hiermee de zegereeks voort!

Vrijdag 18 november gaat FC Eindhoven op bezoek in Amsterdam bij promovendus VNS United. Dit is de zevende competitiewedstrijd voor de Eindhovenaren. VNS United staat als promovendus op een verdienstelijke 10e plaats voorafgaand aan de wedstrijd, maar FC Eindhoven gaat er natuurlijk alles aan doen de drie punten terug naar Eindhoven te nemen.

FC Eindhoven komt vrij snel op voorsprong in Sporthal de Weeren. Bilal Kaddouri scoort uit een indirecte vrije trap. De keeper van VNS United voorkomt kort erna met een mooie redding de 0-2. In minuut zeven komt de thuisploeg op gelijke hoogte, een harde knal die via de binnenkant van de paal binnenvalt. Hierna zijn de Blauw-Witten de bovenliggende partij in het restant van de eerste helft. Als beloning komen ze ook weer op voorsprong, 1-2 door een goal van Jordany Martinus in de 13e minuut. Kort na zijn goal valt de aanvoerder uit met een vervelende blessure. Hij kan niet verder, een tegenslag voor FC Eindhoven. Mede dankzij een goede keeper staat VNS United slechts 1-2 achter in de rust.

In de tweede helft komt VNS United sterk voor de boeg.  Paolo Pencarelli houdt zijn doel echter lang schoon, tot er zes minuten voor tijd een penalty wordt gegeven aan de ploeg uit Amsterdam na een overtreding van Bilal Kaddouri: 2-2. Gaat FC Eindhoven dan voor het eerst dit seizoen punten verspelen?

Het antwoord hierop volgt al binnen één minuut. Ayoub Boukhari begint aan een dribbel en schiet, de keeper kan de bal niet klemmen, waardoor Said Bouzambou zijn 18e goal van het seizoen kan binnen tikken. In minuut 37 pikt Ayoub Boukhari alsnog zijn goaltje mee na een mooie solo. FC Eindhoven herstelt zich en sluit de wedstrijd met een 2-4 overwinning af. Dat maakt de terugreis naar Eindhoven toch nét wat prettiger.

Na zeven wedstrijden staat FC Eindhoven op 21 punten. Concurrent Hovocubo heeft al negen wedstrijden gespeeld en is ook nog zonder puntenverlies. Volgende week staan er twee thuiswedstrijden op het programma, om de achterstand op de koploper goed te maken. Vrijdag 25 november tegen AGOVV en zondag 27 november tegen FC M.A.R.L.E.N.E!