Boukhari verlengt bij FC Eindhoven

Ayoub Boukhari heeft zijn contract verlengd met FC Eindhoven. De creatieveling en de Blauwwitten hebben een akkoord bereikt over een nieuw contract tot en met 2026.

Boukhari is inmiddels bezig aan zijn tweede seizoen in Eindhoven. De 24-jarige Rotterdammer kwam in 2020 over van Jong Sparta. Zijn prestaties in de zaal zijn ook opgevallen bij de bondscoach. Begin april heeft Boukhari zijn debuut gemaakt voor het Nederlands Futsal team. 

Betaald voetbal
Op 30 november 2018 debuteerde Boukhari in de Keuken Kampioen Divisie voor het eerste van Sparta Rotterdam in een uitwedstrijd tegen Helmond Sport (3-0 nederlaag). In de 78ste minuut kwam Boukhari binnen de lijnen voor Gregor Breinburg. 

In de jeugd kwam Boukhari onder andere uit voor Excelsior en Feijenoord. Bij de senioren droeg hij één seizoen het shirt van Noordwijk. 

Reactie Anil Badloe
Algemeen directeur Anil Badloe over de contractverlenging van Ayoub Boukhari:
“Ayoub heeft de potentie om structureel door te groeien tot de meest waardevolle speler in de Eredivisie. Op zijn positie (linkerflank/positie 4) speelden vooral roemrijke spelers van FC Eindhoven. Er wordt dus veel creativiteit en verantwoordelijkheid gevraagd van Ayoub. Hij mag de komende jaren in de zaal laten zien of zijn naam in één adem mag worden genoemd met spelers als Najib el Allouchi en Karim Bali.”