Blauw-Witten onderuit in Venlo

Vrijdagavond stapten de Blauw-Witten de bus in voor het treffen met VVV-Venlo. FC Eindhoven keerde zonder punten naar huis, de Limburgers wonnen met 2-0.

In Venlo liet Rob Penders onder het mom van ‘never change a winning team’ dezelfde elf namen starten als tegen FC Dordrecht afgelopen zaterdag. De hoofdtrainer kon nog niet beschikken over Charles-Andreas Brym, Enrico Hernandez en Justin Ogenia.

De wedstrijd begon met aftasten van beide teams, alleen een schotje van Joey Sleegers zorgde voor doelgevaar in het eerste kwartier. Rond minuut twintig werd FCE echt voor het eerst gevaarlijk. Een mooie dieptepass van aanvoerder Mawouna Amevor leidde deze aanval in die via Jort van der Sande bij Joey Sleegers belandde. De buitenspeler schoot vanaf rechts maar helaas ging het van richting veranderde schot rakelings langs het Venlose doel.

Even later nam Brian de Keersmaecker de bal op de pantoffel na een goed uitgevoerde hoekschop van Joey Sleegers. De poeier van onze Belgische middenvelder verdween jammer genoeg op de lege tribune achter het doel. Een hoekschop daarna kopte Collin Seedorf rakelings naast. FC Eindhoven zocht duidelijk naar de openingstreffer in deze fase van de wedstrijd, maar de grootste kans van de eerste helft was voor de thuisploeg. Middenvelder Levi Smans dribbelde op het doel af, zette Joeri Schroijen vrij voor Nigel Bertrams, waarna de aanvaller hard voorlangs schoot.

Enkele minuten voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Collin Seedorf verslikte zich in Joeri Schroijen waarna Sven Braken kon afwerken in de zestien van FCE. Niet veel later floot scheidsrechter Oostrom voor de rust.

Waar FC Eindhoven in de eerste helft het spel probeerde te maken was VVV-Venlo na rust nadrukkelijker aan de bal. Tot aan de zestigste minuut werden beide ploegen niet gevaarlijk totdat VVV-Venlo een hoekschop toegewezen kreeg. De thuisploeg profiteerde optimaal en kwam via een kopbal van Mitchell van Rooijen op een 2-0 voorsprong.

De Blauw-Witten moesten na de tweede tegentreffer in de tegenaanval om nog iets van de wedstrijd te maken. Trainer Rob Penders haalde verdediger Collin Seedorf naar de kant en bracht spits Dave de Meij zo rond het uur spelen. Even later gaf de bal Jort van der Sande diep op Joey Sleegers, die zijn directe tegenstander uitspeelde en een vrije schietkans creëerde voor zichzelf. Doelman Van Crooij hoefde niet in actie te komen want het schot werd ternauwernood geblokt door een Limburgse verdediger.

Tien minuten voor tijd nam invaller Kees de Boer het Eindhovense doel stijlvol onder vuur vanaf een metertje of 20, Nigel Bertrams kon de bal naast kijken. In de slotfase bleef FCE zoeken naar de aansluitingstreffer, maar echte grote kansen waren spaarzaam. Wel kreeg Jort van der Sande een kopkansje, de bal was makkelijke prooi voor Van Crooij.

In de één na laatste minuut van de blessuretijd leek FC Eindhoven nog de aansluitingstreffer binnen te werken. Joey Sleegers slingerde de bal vanuit een vrije trap voor het doel, waar Mawouna Amevor de bal terugkopte op Valentino Vermeulen. De verdediger tikte de bal binnen, maar de vlag was al omhoog voor buitenspel.

Zo weet FC Eindhoven na drie zeges op rij weer wat verliezen is. In Venlo bracht de ploeg van Rob Penders te weinig voor een resultaat. Volgende week vrijdag staat de volgende wedstrijd weer op het programma. Dan is in eigen huis Jong AZ de tegenstander.

VVV-Venlo – FC Eindhoven 2-0 (1-0). 42. Sven Braken 1-0, 61. Mitchell van Rooijen 2-0. Scheidsrechter: Ingmar Oostrom. Gele kaart: Yahcuroo Roemer, Brian Koglin, Tobias Pachonik (VVV-Venlo) Jort van der Sande, Jasper Dahlhaus (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 0.

VVV-Venlo: Van Crooij; Dekker, Van Dijck, Koglin, Janssen; Post, Van Rooijen, Smans (78. De Boer); Roemer (84. Pachonik), Braken (84. Sorga), Schroijen (74. Verheijen).

FC Eindhoven: Bertrams; Bogaers, Peijnenburg (87. Jarno Janssen), Amevor, Seedorf, Vermeulen; Van Son, De Keersmaecker (75. Mitchel van Rosmalen); Sleegers (87. Cas Faber), Van der Sande (87. Dave de Meij), Rácz (67. Jasper Dahlhaus).  

Fotografie: Jeem Sportsphotography