Spannend duel blijft onbeslist

FC Eindhoven pakt punt bij VVV-Venlo

FC Eindhoven heeft één punt gepakt bij directe concurrent VVV Venlo. De wedstrijd  tussen de twee ploegen die volop in de strijd zijn om een play-off plek ging op en neer. De Blauwwitten kwamen via Mawouna Amevor en Ozan Kökcü tot twee keer toe op voorsprong, maar het waren de Limburgers die ook weer twee keer terug kwamen van een achterstand.

FC Eindhoven verscheen licht gewijzigd aan de aftrap ten opzichte van de knappe overwinning op koploper PEC Zwolle van afgelopen vrijdag. Tibo Persyn maakte geen onderdeel uit van de wedstrijdselectie, de huurling van Internazionale ontbrak wegens ziekte. Jarno Janssen mocht voor het eerst sinds de thuiswedstrijd tegen de Graafschap aan de aftrap verschijnen. De Eindhovenaar startte als centrale verdediger waardoor Dyon Dorenbosch opschoof en zijn opwachting maakte als rechter wingback.

In het eerste kwartier van de wedstrijd maakten de Blauwwitten een sterke indruk en werden meerdere keren dreigend. Na ruim acht minuten werd Chalres-Andreas Brym weggestoken op de flank waarna hij een gevaarlijke voorzet afleverde. De bal werd echter net gemist door Dyon Dorenbosch én Naoufal Bannis, maar uit de rebound was het Jasper Dahlhaus die uithaalde. Zijn schot werd veranderd van richting waardoor doelman Ennio van der Gouw nog niet op de proef werd gesteld. Even later waren het ook Pjotr Kestens en Charles-Andreas Brym die dicht bij een doelpunt waren. Beide aanvallers zorgden voor veel gevaar met hun inzet, maar zagen de bal net langs de verkeerde kant van de paal vliegen.

Na de sterke openingsfase bleef de ploeg van Rob Penders de bovenliggende partij. De Eindhovenaren waren niet zo dreigend als in het eerste kwartier, maar bleven de dominante ploeg. Na ongeveer tien minuten zonder gevaarlijke momenten werd FCE weer gevaarlijk. Het was Charles-Andreas Brym die wederom dicht bij een doelpunt was, zijn poging werd echter getoucheerd en leverde een hoekschop op. De hoekschop, genomen door Sven van Doorm, bleef hangen in het zestienmetergebied waarna Charles-Andreas Brym de bal teruglegde op Mawouna Amevor. De aanvoerder haalde van dichtbij hard uit op doel. Doelman Ennio van der Gouw had geen schijn van kans en moest het eerste doelpunt van de wedstrijd incasseren.

In het restant van de eerste helft had de ploeg van Rick Kruys niks in te brengen tegen de dominante ploeg van Rob Penders. Ruim tien minuten na de openingstreffer was het Naoufal Bannis die bijna de score verdubbelde. De huurling van Feyenoord kapte zich met een individuele actie knap vrij en probeerde met een geplaatst schot de lange hoek te vinden. De poging leek mooi de lange hoek in te gaan vliegen, maar het was doelman Ennio van der Gouw die met een knappe redding de bal uit zijn doel hield. Vlak voor rust verdubbelde ook Jasper Dahlhaus bijna de voorsprong. De linker wingback dribbelde knap naar voren en besloot voor eigen succes te gaan. De poging was echter makkelijk te pareren door Ennio van der Gouw. Enkele minuten later floot scheidsrechter Rob Dieperink voor het rustsignaal. Dus gingen de Blauwwitten na een sterke eerste helft met een 0-1 voorsprong de kleedkamers in.

Trainer Rick Kruys was duidelijk ontevreden en liet VVV Venlo met twee frisse spelers aan de aftrap van de tweede helft verschijnen. Al snel werd duidelijk dat de Limburgers de tweede helft met een andere instelling in gingen. Binnen de eerste minuten werden er al meerdere kansen op de gelijkmaker gecreëerd. Enkele momenten nadat de eerste poging net naast ging was het doelman Nigel Bertrams die de tweede poging knap over tikte. Uit deze hoekschop viel dan toch de gelijkmaker. De hoekschop werd snel en kort genomen naar invaller Soulyman Allouch. De invaller speelde zijn tegenstander uit en besloot een bal op doel te schieten. Zijn inzet werd geraakt door doelpuntenmaker Mawouna Amevor waardoor de bal van richting veranderde. Nigel Bertrams was kansloos en moest de gelijkmaker incasseren.

Snel na de gelijkmaker was het de ploeg van Rob Penders dat weer dicht bij een doelpunt was. Het was wederom Charles-Andreas Brym die voor het gevaar zorgde. De Canadees speelde met een prachtige individuele actie zijn tegenstander uit en creëerde hiermee ruimte voor een schot. De aanvaller plaatste de bal van net buiten het zestienmetergebied richting de bovenhoek, maar het was doelman Ennio van der Gouw die de bal met een knappe redding tot hoekschop verwerkte.

Ook na de sterke opening in de tweede helft bleef VVV Venlo dreigend. Het spelbeeld was compleet verschillend ten opzichte van de eerste helft. Waar de Blauwwitten in de eerste helft de dominant waren, waren de Limburgers de dominante partij in de tweede helft. Na ruim een uur spelen was het aanvoerder Sven Braken die met een kopbal zelfs de paal raakte. Enkele minuten later waren het toch de Eindhovenaren die de voorsprong pakten. Invaller Ozan Kökcü werd door een prachtige pass van Sven van Doorm vrij voor doelman Ennio van der Gouw gezet. De international van Azerbaijan nam de bal perfect aan waarna hij de bal strak en hard in de korte hoek schoot; FCE opnieuw op voorsprong.

Ongeveer tien minuten later kreeg FCE de kans om de voorsprong verder uit te breiden. In de 79e minuut was het Charles-Andreas Brym die na klaarleggen van Brian de Keersmaecker de beslissing op zijn voet had. De Canadees wist de bal echter niet onder controle te krijgen waardoor de kans verloren ging. VVV-Venlo strafte dit vijf minuten later genadeloos af. Invaller Nick Venema probeerde het van buiten het zestienmetergebied met een geplaatst schot. Ook dit schot werd van richting veranderd, waardoor Nigel Bertrams wederom kansloos was. Opnieuw waren het dus de Limburgers die via een getoucheerd schot op gelijke hoogte kwamen.

Ruim vijf minuten voor het einde van de wedstrijd waren het de Blauwwitten die wederom dreigend werden. Invaller Evan Rottier dribbelde zich een weg het zestienmetergebied in. Hierin werd hij onreglementair van de bal gezet, maar scheidstrechter Rob Dieperink vond het geen penalty waard. Enkele momenten later was het Charles-Andreas Brym die weer diep werd gestuurd. De Canadese aanvaller stormde het zestienmetergebied in waarna hij verwoestend uithaalde. De inzet van de aanvaller liet doelman Ennio van der Gouw kansloos, maar spatte uiteen op de lat. Hierna werden er geen gevaarlijke kansen meer gecreëerd, dus eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Een wedstrijd waar beide ploegen met dubbele gevoelens naar terug zullen kijken.

Volgende week speelt FCE opnieuw tegen een directe concurrent. NAC Breda zal te gast zijn in het Jan Louwers stadion. De wedstrijd op vrijdag 21 april zal om 20:00 worden afgetrapt. Kaarten voor dit duel zijn verkrijgbaar op fc-eindhoven.nl/tickets. Let op! Je hebt een FCE Club Card nodig om tickets te kopen.

VVV-Venlo – FC Eindhoven 2-2 (0-1) 29. Mawouna Amevor 0-1, 50. Soulyman Allouch 1-1, 68. Ozan Kökcü 1-2, 84. Nick Venema 2-2. Scheidsrechter: Rob Dieperink. Geel: Charles-Andreas Brym (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 5.864.

VVV-Venlo: Van der Gouw: Lathouwers (77. Van Rooijen), Ketting, Koglin (74. Dirks), Janssen, Kluskens (46. Smans); Klaasen (77. Venema), Sedlacek, Berben; Braken, Yasar (46. Allouch).

FC Eindhoven: Bertrams; Dorenbosch, Janssen, Amevor, Seedorf, Dahlhaus; Van Doorm (90. Diaby-Fadiga), De Keersmaecker; Brym, Bannis (57. Kökcü), Kestens (77. Rottier).