FCE trapt nieuwe jaar af op bezoek bij NAC Breda

Zaterdagavond trapt FC Eindhoven de tweede seizoenshelft af op bezoek bij NAC Breda. De wedstrijd wordt om 21.00 uur afgetrapt, scheidsrechter van dienst is de heer Hensgens. De wedstrijd is live te zien op ESPN, er is geen uitzending van Radio FCE.

Na een korte winterstop vervolgen de Blauw-Witten de Keuken Kampioen Divisie dus uit tegen de Bredanaars. De ploeg van Rob Penders eindigde de eerste seizoenshelft op een mooie achtste positie op de ranglijst. In totaal verzamelde FCE 31 punten na negen zeges en vier gelijke spelen. Met 20 wedstrijden achter de rug is Joey Sleegers de topscoorder van FC Eindhoven met 9 treffers, de aanvaller wordt gevolgd door Jort van der Sande met 8 doelpunten.

NAC begon wisselvallig aan het seizoen en bevond zich lang onderin het klassement. Vervolgens volgde een betere serie en kroop de club omhoog naar de middenmoot met een negende positie als eindpunt van 2021. Voor de kerst ging de ploeg uit Breda wel hard onderuit tegen ADO Den Haag (4-1). Daarnaast spelen de Bredanaars nog mee voor de TOTO KNVB door eerst VVV-Venlo te verslaan en vervolgens Eredivisionist FC Utrecht uit te schakelen. Aan de kant van NAC is Ralf Seuntjes topscorer met 10 doelpunten, verder is Thom Haye ook een speler om in de gaten te houden. De middenvelder scoorde vijf keer en leverde zeven keer een assist.

De laatste wedstrijd tussen FC Eindhoven en NAC eindigde in een zege voor de Eindhovenaren. In het Jan Louwers Stadion hield FC Eindhoven eerder dit seizoen de nul en maakte zelf twee doelpunten. Enrico Hernández schoot na negen minuten spelen via de onderkant van de lat de 1-0 binnen. Drie minuten later was het opnieuw raak voor FCE en kopte Joey Sleegers de bal uit een voorzet van Barnabas Rácz tegen de touwen.

Highlights FC Eindhoven – NAC Breda

De laatste jaren hebben de Eindhovenaren het vaak lastig op bezoek in het Rat Verlegh stadion. Vorig seizoen werd het 2-1 voor NAC door doelpunten van Lewis Fiorini en Lex Immers, voor FCE scoorde Brian de Keersmaecker. Voor de laatste zege in Breda moeten we terug naar het seizoen 1987-1988, toen wonnen de Blauw-Witten met 1-3. Mocht FC Eindhoven zaterdag winnen in Breda, dan schrijft de ploeg van Rob Penders geschiedenis. Nog nooit wist FCE tweemaal in een seizoen te winnen van NAC Breda.

Bij FC Eindhoven maakt Justin Ogenia zijn langverwachte rentree in de wedstrijdselectie. De rechtervleugelverdediger revalideerde ruim een jaar van een knieblessure en is fit om weer minuten te maken. De Blauw-Witten moeten het de tweede seizoenshelft wel stellen zonder Enrico Hernandéz, de gehuurde middenvelder is terug bij Vitesse.