FCE recht rug in knotsgekke slotfase

Charles-Andreas Brym, goed voor twee goals, maakt in de laatste minuut 2-2

FC Eindhoven heeft de thuiswedstrijd tegen stadsgenoot Jong PSV met 2-2 afgesloten. Lang leek FCE, na een rake kopbal van Charles-Andreas Brym er met de winst vandoor te gaan, maar treffers van Johan Bakayoko en Fode Fofana zetten de gasten vlak voor tijd op 1-2. In de laatste minuut redde Charles-Andreas Brym een punt in een meer dan spectaculaire slotfase.

Voor 4044 toeschouwers begon in het Jan Louwers Stadion de Lichtstadderby tussen FC Eindhoven en Jong PSV. De Blauwwitten verschenen aan deze aftrap met twee wijzigingen in de basiself ten opzichte van de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Yassine Azzagari verving Koen Oostenbrink centraal op het middenveld en Collin Seedorf, die terugkeerde van een schorsing, verving Pieter Bogaers in het hart van de defensie.

Al vroeg in de wedstrijd sloegen de Blauwwitten toe en wisten de beloftenploeg van PSV pijn te doen. Na een afgemeten voorzet vanaf links van de voet van Jasper Dahlhaus wist Charles-Andreas Brym, die hoog van de grond kwam, knap raak te koppen en FCE op voorsprong te zetten. De 1-0 van de Canadese rechtsbuiten zorgde voor luid gejuich vanaf de tribunes van het Jan Louwers Stadion.

Tegen het einde van de eerste helft verliet Livano Comenencia, linksback van Jong PSV, noodgedwongen het veld per brancard met een ogenschijnlijk ernstige blessure. Omdat er in de eerste helft niet meer werd gescoord, ging FCE met een 1-0 voorsprong de rust in.

Nadat FC Eindhoven de tweede helft onder controle had, kwam het er tien minuten voor tijd razendsnel en gevaarlijk uit via Charles-Andreas Brym. Na een goede onderschepping kon de Canadees opstomen over de rechterkant en wist hij uiteindelijk invaller Evan Rottier te bereiken met een lage voorzet. De aanvaller uit Den Haag had de bal voor het intikken maar hij zag zijn poging langs de goal van Niek Schiks rollen. Hierdoor liet FCE een uitgelezen kans liggen op het verdubbelen van de voorsprong.

Jong PSV drong gedurende de tweede helft meer aan en trof laat in de tweede helft doel via Johan Bakayoko. De Belgische buitenspeler wist zijn tegenstander te passeren met een paar flitsende bewegingen om vervolgens overtuigend binnen te schieten. Niet veel later leek FCE ook een punt aan zich voorbij te moeten laten gaan toen de beloftenploeg van PSV ook de 1-2 wist te maken. Invaller Fode Fofana verschalkte FC Eindhoven-doelman Nigel Bertrams met een knappe acrobatische uithaal.

Een minuut voor tijd leken Blauwwitten geen punten aan het duel over te houden, maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd sloeg Charles-Andreas Brym opnieuw toe. Op aangeven van invaller Evan Rottier wist de Canadese rechtsbuiten overtuigend de trekker over te halen en de bal in de rechterkruising te knallen. Zo redde hij in extremis een punt voor FCE in de Lichtstadderby tegen Jong PSV.

De eerstvolgende wedstrijd van FC Eindhoven wordt gespeeld op maandag 7 november, aanvang 20.00 uur. Onze Blauwwitten treffen dan op Sportcomplex Zoudenbalch Jong FC Utrecht. Tickets voor dit duel zijn hier te verkrijgen.

FC Eindhoven – Jong PSV 2-2 (1-0) 7. Charles-Andreas Brym 1-0, 85. Johan Bakayoko 1-1, 88. Fode Fofana 1-2, 90. Charles-Andreas Brym 2-2. Scheidsrechter: Martin Pérez. Geel: Charles-Andreas Brym, Lamine Diaby-Fadiga (FC Eindhoven), Mathijs Tielemans, Jenson Seelt (Jong PSV). Aantal toeschouwers: 4044.

FC Eindhoven: Bertrams; Persyn, Seedorf, Amevor, Peijnenburg, Dahlhaus; Van Doorm (76. Oostenbrink), Azzagari (86. D. Dorenbosch); Brym, Bannis (62. Diaby-Fadiga), Kökcü (62. Rottier).

Jong PSV: Schiks; Comenencia (38. Van de Blaak), Seelt, Vos, Oppegård; Ledezma (69. Jiménez), Tielemans (62. Doudah), Van Duiven (62. Fofana); Bakayoko, Colyn (62. Nassoh), Sávio (77. Sealy).

Fotografie: Johan Manders