FCE naar Almere voor tweede wedstrijd in drie dagen

Blauwwitten op bezoek in Flevoland

Nadat de Blauwwitten vrijdag nog thuis met 5-0 wonnen van MVV, staat maandagavond alweer de uitwedstrijd tegen Almere City FC op het programma. Extreem veel tijd om na te genieten is er dan ook niet, dus blikken we alvast vooruit met Charles-Andreas Brym. De Canadese aanvaller keerde afgelopen zomer terug bij FC Eindhoven, waar hij vorig seizoen ook actief was.

Om 20:00 werd de wedstrijd tussen FC Eindhoven en MVV afgetrapt in het Jan Louwers Stadion. Iets meer dan twintig minuten later haalde Naoufal Bannis de trekker over en deed dat met succes. Een paar minuten later was het wederom Bannis die de Limburgse doelman wist te passeren, waardoor de Blauwwitten met een comfortabele 2-0 voorsprong de kleedkamers opzochten. In de tweede helft ging FCE vrolijk door waar het gebleven was en liep de score uit naar maar liefst 5-0 door goals van Mawouna Amevor, Ozan Kökcü en Evan Rottier.

Na de overtuigende overwinning tegen MVV heerste er een fantastische sfeer binnen het team. Zo ook bij Brym: “Iedereen is blij met deze overwinning, we hebben ons plan heel goed uit weten te voeren waardoor we uiteindelijk met veel goals hebben weten te winnen.” De klinkende overwinning in eigen huis zorgt ervoor dat FC Eindhoven momenteel qua punten gedeeld koploper van de KKD is. De Blauwwitten hoeven alleen PEC Zwolle, die zich na een 0-2 achterstand terugknokte naar een gelijkspel tegen Willem II, voor zich te laten op basis van doelsaldo.

Waar de Blauwwitten een uitstekende generale repetitie kende richting de uitwedstrijd tegen Almere City FC, stapte de ploeg uit de Flevopolder met een minder fijn gevoel het veld af. In eigen huis werd er diep in de extra tijd verloren van Telstar. Na kansen over en weer in het begin van de wedstrijd, was het Telstar wat in de tweede helft meer grip kreeg op de wedstrijd. Dit resulteerde dan ook in een aantal goede kansen voor de ploeg uit Velsen-Zuid, maar toch bleef de stand van 0-0 op het scorebord staan. Totdat in de zesde minuut van de extra tijd invaller David Min de winnende achter doelman Nordin Bakker schoot, waardoor Telstar er toch met de overwinning vandoor ging.

Charles-Andreas Brym werd na de wedstrijd tegen MVV gevraagd naar zijn verwachtingen van de uitwedstrijd tegen Almere City FC op maandag: “Vanavond gaan we nog heel even nagenieten van de overwinning, maar daarna gaat heel snel de focus op de pot tegen Almere City FC. Ik geloof dat als we dan spelen zoals we vandaag gedaan hebben, we ook bij Almere de drie punten kunnen pakken.” Brym wist in de vorige wedstrijd tegen Almere City FC twee keer te scoren. Hoeveel hij er maandag zou maken wist hij niet: “Voor mij is de teamprestatie en de overwinning het belangrijkst. Als ik het team kan helpen met een goal of een assist is dat natuurlijk extra mooi, maar het gaat mij om de drie punten.”

Tot slot hebben we het met Charles-Andreas over zijn rentree bij FC Eindhoven. Na een sterk seizoen van zowel speler als club, verdiende de Canadese aanvaller een mooie stap naar Sparta Rotterdam. Op huurbasis keerde Brym afgelopen transferperiode terug op het oude nest waar hij een goed gevoel bij heeft: “Om terug te zijn bij FC Eindhoven voelt heel goed. Ik kreeg een warm welkom hier en ik keek en kijk er enorm naar uit om weer voor de supporters te mogen spelen.”