FC Eindhoven onderuit in Lichtstadderby

PSV is met 5-0 te sterk in het Philips Stadion

FC Eindhoven, houder van de Lichtstadtrofee, heeft de trofee aan de Frederiklaan achter moeten laten. In een broeierige Philips Stadion verloren de Blauwwitten met 5-0 van de stadgenoot.

De Roodwitten namen al vroeg in de wedstrijd een 1-0 voorsprong via Yorbe Vertessen, Aanvoerder Mawouna Amevor verdedigde ongelukkig uit, waarna hij de snelle Belg, die met een steekbal werd bereikt, van zich weg zag lopen en scoren.

Voordat FC Eindhoven een kans kreeg stond de 3-0 al op het scorebord. Ismael Saibari kwam vrij voor doelman Nigel Bertrams, die hij met een wippertje versloeg. De derde tegentreffer kwam voort uit een strafschop, nadat Yorbe Vertessen gevloerd werd. Marco van Ginkel voltrok het vonnis: 3-0.

Vlak na het derde doelpunt schoot Evan Rottier, die in elk van de drie wedstrijden voorafgaande aan de Lichtstadderby scoorde, een metertje naast.

Na rust was het snel 4-0. Ismael Saibari soleerde zichzelf naar het strafschopgebied van FC Eindhoven en rondde doeltreffend af: 4-0. De wedstrijd was een uur oud toen het grote wisselen begon. De thuisploeg zond tien verse krachten in het veld (alleen doelman Drommel bleef staan) en dat waren niet de minsten. FC Eindhoven, dat halverwege de wedstrijd driemaal wisselde, stuurde tien minuten later nog zes wisselspelers in het veld.
Cas Faber was namens FC Eindhoven dicht bij een eretreffer, maar schoot de bal voorbij de kruising. In de slotfase kwam PSV via Jordan Teze op 5-0.

Komende zaterdag speelt FCE zijn vijfde oefenwedstrijd. In Sint Willebrord is NAC Breda de tegenstander. Het duel begint om 17.00 uur.

PSV – FC Eindhoven 5-0 (3-0) 12. Yorbe Vertessen, 24.Ismael Saibari 2-0, 29. Marco van Ginkel 3-0 (strafschop), 48. Ismael Saibari 4-0, 90. Jordan Teze 5-0. Scheidsrechter: Martin Pérez. Geel: Xavi Simons (PSV), Cas Faber (FC Eindhoven).

FC Eindhoven: Bertrams; Persyn (45. Van den Bos), Seedorf (70. Oostenbrink), Amevor (70. Janssen), Rego (60. Bogaers), Ogenia (70. Oonincx); Van Doorm (70. D. Dorenbosch), De Keersmaecker (70. Faber); Sanoh (70. Enokpa), Rottier (86. Bannis), Van Rosmalen(46. Huybers).