Blauwwitten geven galavoorstelling tegen MVV

FC Eindhoven medekoploper na 5-0 winst!

Na een geweldige wedstrijd staat FC Eindhoven gedeeld eerste in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdagavond had de ploeg van Rob Penders geen kind aan MVV Maastricht. Door doelpunten van Naoufal Bannis (2x), Mawouna Amevor, Ozan Kökcü en Evan Rottier winnen de Blauwwitten met maar liefst 5-0.

Om 20:00 uur trapten de nummer twee en acht van de Keuken Kampioen Divisie af in het Jan Louwers Stadion. Eindhoven schoot wederom uit de startblokken door hoge druk resulteerde dit al na 35 seconden in een grote kans, keeper Romain Mattys was goed alert.

De eerste tien minuten was FC Eindhoven feller wat resulteerde in verschillende gevaarlijke situatie voor het Maastrichtse doel. Het eerste gevaar vanuit MVV was via Rico Zeegers die vroeg in de wedstrijd net over kopt. Na dertien minuten was er een mega kans voor Ozan Kökcü die de bal van net buiten de zestien snoeihard op de lat schoot.

Er brak een fase aan waarin MVV scherper werd. Hierbij schoot de club verschillende keren van afstand maar Nigel Bertrams hoefde zich niet in te spannen voor deze schoten. FC Eindhoven werd wakker na deze kansen en creëerde zelf weer goede kansen. De corners werden gevaarlijker wat nog niet resulteerde in doelpunten. Op kwart van de wedstrijd was het doelpunt dan toch daar. Naoufal Bannis schoot de bal van afstand heerlijk binnen, 1-0 voor de Blauwwitten.

Na het doelpunt bleef FC Eindhoven het betere van het spel houden. Kansen kwamen er via Jasper Dahlhaus en Maarten Peijnenburg maar het bleef 1-0. Nog binnen het half uur werd het 2-0 voor de Blauwwitten door een identiek doelpunt van Naoufal Bannis. In de 34ste minuut leek het zelfs 3-0 te worden voor FC Eindhoven. Een vrije trap van Ozan Kökcü ging binnenkant paal eruit en de kansen die daarop volgden gingen er ook niet in. Hoogtepunt bij deze kansenregen was de poging voor Collin Seedorf. Naoufal Bannis gaf achter het standbeen een voorzet waarna de aanvaller met een scorpion kick naast het doel schoot.

Gelijk na rust kreeg een ongewijzigd FC Eindhoven meerdere kansen. Eerst kopte Collin Seedorf de bal net niet goed genoeg in, hierna volgde nog kansen voor Charles-Andreas Brym en Naoufal Bannis. Ook creëerde MVV een kans via Sven Blummel maar deze kon Nigel Bertrams goed keren. Na een goede actie over de linkerkant via Dahlhaus en Bannis krijgt Jasper Dahlhaus een corner nadat zijn voorzet bijna binnenvalt. Uit de corner die daaruit volgt scoort FCE alsnog de 3-0. Collin Seedorf kopte de bal perfect voor de voeten van Mawouna Amevor die simpel binnentikte.

De aanvallers van Eindhoven bleven gretig en bleven hoog op het veld druk zetten. Tot grote kansen resulteerde dit niet maar gevaarlijk bleef het wel. Het echte gevaar kwam uiteindelijk aan de andere kant waar Sven Blummel van dichtbij binnen leek te tikken maar dit naliet. Uiteindelijk valt na driekwart wedstrijd de 4-0 voor de Blauwwitten. Ozan Kökcü kopt uit een goede voorzet vanaf de rechterkant zijn derde doelpunt van het seizoen ,en zijn derde op rij, binnen.

In de slotfase bleef Eindhoven aanzetten voor nog meer doelpunten. Dit resulteerde tien minuten voor het eind in een schitterend doelpunt van invaller Evan Rottier. Een teruggetrokken voorzet van Justin Ogenia schoot hij heerlijk in een keer binnen. Dezelfde combinatie leverde bijna de 6-0 op maar ditmaal wist keeper Romain Mattys wel te redden.

De wedstrijd eindigde daarom in een verdiende 5-0 overwinning. In combinatie met de uitslag in Zwolle staat FC Eindhoven na vanavond op een gedeelde eerste plek.

Aanstaande maandag reist FC Eindhoven naar Almere voor het vervolg van de competitie. Kaarten voor deze wedstrijd zijn te koop via deze link!

FC Eindhoven – MVV Maastricht 5-0 (2-0) 23. Naoufal Bannis 1-0, 29. Naoufal Bannis 20, 58. Mawouna Amevor 3-0, 72. Ozan Kökcü 4-0, 80. Evan Rottier 5-0. Scheidsrechter: Sander van der Eijk. Geel: Koen Oostenbrink (FC Eindhoven) Rico Zeegers  (MVV Maastricht). Aantal toeschouwers: 2471.

FC Eindhoven: Bertrams, Seedorf, Amevor, Peijnenburg, Bogaers, Dahlhaus (79. Rego), Van Doorm, Oostenbrink (73. Azzagari), Kökcü (73. Rottier), Bannis (79. Persyn) en Brym (64. Ogenia).

MVV Maastricht: Mattys, T. Zeegers, R. Zeegers (71. Van Helden), Waem, Schenk, Remans (86. Livramento), Dzepar, Souren, Blummel (86. Vijgen), Kostons (71. T. van Bommel) en Steuckers (54. R. van Bommel).

Fotografie: Johan Manders