Blauw-Witten ontvangen Jong FC Utrecht

Vrijdagavond speelt FC Eindhoven de eerste thuiswedstrijd van 2022 wanneer Jong FC Utrecht op bezoek komt. In Eindhoven zal de wedstrijd aanvangen om 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Dröge.

In aanloop naar het duel met de Domstedelingen pakten de Blauw-Witten een punt op bezoek bij NAC Breda. Op het kletsnatte veld in het Rat Verlegh Stadion bleef het bij 0-0 ondanks enkele kansrijke situaties. Zo wist Charles-Andreas Brym te scoren, maar werd het doelpunt afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Eerder in de wedstrijd probeerde Brian de Keersmaecker het van afstand met een harde pegel, zijn schot werd echter gekeerd door NAC doelman Nick Olij. Aan de andere kant redde ook Nigel Bertrams puik op een inzet van Jarchinio Antonia en mistte invaller Pjotr Kestens een grote kans. Het punt in Breda is het derde gelijke spel op rij voor de mannen van Rob Penders.

Als we naar de ranglijst kijken dan zien we FCE terug op een achtste plaats met 32 punten, de tegenstander van vrijdag staat 15e met 22 punten. Jong FC Utrecht begon het seizoen voortvarend maar zakte de de afgelopen maanden op de ranglijst. Wel wist de ploeg van Darije Kalezic in december te winnen van VVV-Venlo met 1-2, maar werd verloren van ADO Den Haag (1-4), De Graafschap (0-2) en Jong Ajax (0-2). Een aderlating voor de beloften uit Utrecht is het winterse vertrek van topscoorder Nick Venema, de aanvaller wordt verhuurd aan VVV-Venlo.

Eerder dit seizoen boekte FCE zijn grootste uitzege ooit in het betaalde voetbal. In de Domstad stond er een 0-6 eindstand op het scorebord. Eerst scoorden aanvoerder Mawouna Amevor en Jort van der Sande vanuit een hoekschop. Vervolgens haalde Brian de Keersmaecker van grote afstand uit en maakte de 3-0. Van der Sande kopte hierna ook de 4-0 binnen en ook Jasper Dahlhaus en Valentino Vermeulen pikten een doelpuntje mee.

De samenvatting van het thuisduel vorig seizoen

FC Eindhoven en Jong FC Utrecht troffen elkaar tien keer eerder in de Keuken Kampioen Divisie. De Blauw-Witten verloren een keer van Jong FC Utrecht, speelden drie keer gelijk en stapten zes keer als winnaar van het veld. Vorig seizoen sloot FCE het seizoen af tegen Jong FC Utrecht in eigen huis. Voor lege tribunes eindigde de wedstrijd 2-2, mede dankzij twee snelle Eindhovense doelpunten.

Aan de kant van FC Eindhoven is nieuwkomer Matthias Verreth speelgerechtigd. De Belg scoorde in het verleden al vijf doelpunten tegen Jong FC Utrecht namens Jong PSV. Hiermee evenaart de middenvelder voormalig FCE spits Mart Lieder, die in Eindhovense dienst ook vijf treffers maakte tegen de beloften uit Utrecht.