vrijdag 28 april 2017

• Winst in amsterdam geeft vertrouwen voor meer

Winst in Amsterdam geeft vertrouwen voor meer

Het is paasweekend, maar ook nu draait de Blauw-Witte voetbalmachine op volle toeren. Op paasmaandag 6 april speelt FC Eindhoven om 14.30 uur tegen Telstar. Voor de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong is het de tweede wedstrijd in vier dagen tijd. De Jong: “We nemen het goede gevoel van de winst in Amsterdam mee naar maandag.”

Zes uit twee
Vrijdag speelde FC Eindhoven nog in de Amsterdam ArenA tegen Jong Ajax. De talenten van Ajax werden met 1-2 verslagen. “De winst in Amsterdam heeft ons een prima gevoel en vertrouwen meegegeven. We willen dit graag meenemen naar maandag”, zegt De Jong. FC Eindhoven won vier van de laatste vijf duels, Telstar behaalde vier punten uit hetzelfde aantal wedstrijden. De Jong: “Onze doelstelling voor deze twee wedstrijden is om zes punten te halen. Ondanks dat we drie wedstrijden in een week spelen is de ploeg fit en in vorm.”

Imposante thuisreeks
De thuisreeks van FC Eindhoven in de competitie dit seizoen is behoorlijk imposant. Slechts twee wedstrijden werden er in eigen huis verloren, de rest werd gewonnen. De Jong wil daar dan ook op verder bouwen: “We presteren goed in ons eigen stadion. We proberen altijd zoveel mogelijk de nul te behouden in Eindhoven; dat lukt aardig. We willen nu de goede lijn doorzetten en de efficiëntie verhogen.” Volgens de oefenmeester trekt zijn ploeg vooral in het tweede deel van de wedstrijd flink door. “De thuiswedstrijden laten zien dat we de tegenstander de baas kunnen zijn, vooral naarmate de wedstrijd vordert. Dat was ook tegen Jong Ajax goed zichtbaar.”

Ten opzichte van vrijdag is er één wijziging in de selectie van de Blauw-Witten te ontdekken. Maxime Gunst is er tegen Telstar niet bij; daartegenover staat de terugkeer van Fries Deschilder. Ivo Rossen is wegens zijn lichte blessure ook nog niet beschikbaar.

De wedstrijdselectie:
Paul Beekmans, Tom Boere, Branco van den Boomen, Chiro N’toko, Jens van Son, Jason Bourdouxhe, Roald van Hout, Fries Deschilder, Torino Hunte, Tibeau Swinnen, Timothy Durwael, Diego Karg, Paul van der Helm, Tom Muyters, Norichio Nieveld, Joey Sleegers, Sebastiaan de Wilde, Chiel Kramer, Thomas Horsten.