vrijdag 25 augustus 2017

• Weekendoverzicht fce randstad academy

Weekendoverzicht FCE Randstad Academy

Afgelopen weekend zijn de drie jeugdelftallen van FC Eindhoven allemaal weer in actie gekomen. De Onder-13 reisde zaterdag in de vroege ochtenduurtjes naar Den Haag, de Onder-15 ging op bezoek bij Scharn in Maastricht en de Onder-17 nam het in het Jan Louwers Stadion op tegen nummer twee Geldrop.

FC Eindhoven O13 verliest van koploper en moet nog flink aan de bak

Voorlopig staan de Blauw-Witten Onder 13 op de veilige negende plek op de ranglijst, maar met nog vier duels te gaan kan dit aan het einde van de rit wel eens anders zijn. De jongste Blauw-Witten verloren zaterdagochtend in Den Haag met 6-1. Vigo Steines bracht de Eindhovenaren nog langszij (1-1), maar na de rust liepen de Hagenaars over de Eindhovenaren heen. Volgende week wacht opnieuw een uitduel. Dan reist FC Eindhoven af naar Spijkenisse.

Onder 15 stevent af op kampioenschap na zege op Scharn

FC Eindhoven Onder-15 heeft prima zaken gedaan in strijd om het kampioenschap. Met een voorsprong van zeven punten en twee wedstrijden meer, wonnen de Blauw-Witten met 0-5 op bezoek bij het Maastrichtse Scharn. Onurcan Yalcin maakte twee goals. Gijs van Otterdijk, Geoff Zoethout en Jayden Bansradj maakten alle drie een doelpunt. Met nog vijf wedstrijden te gaan stevenen de Blauw-Witten af op het kampioenschap. Volgende week zaterdag wacht Wittenhorst in het Jan Louwers Stadion.

Ongenaakbaar FC Eindhoven O17 is kampioen

De mannen van trainer Colin Williamson hebben zichzelf zaterdagmiddag in een zonovergoten Jan Louwers Stadion gekroond tot kampioen van de Vierde Divisie E. De Blauw-Witten, het gehele seizoen al ongenaakbaar bovenaan de ranglijst, rolde Geldrop met liefst 13-0 op. Joran Vermeulen maakte er acht (!), Kaj de Rooij twee en Niels Waterschoot, Jay Idzes en Julian Belle voltooiden uiteindelijk de dertien Eindhovense treffers. De astronomische lente is pas ingegaan, maar de Eindhovenaren zijn met zes wedstrijden nog te spelen dit seizoen al kampioen. Van harte mannen!

Ook het vermelden waard: op zondag werd de Onder-17 ook nog eens kampioen in de zaal. Na een 3-9 overwinning kon de kampioensschaal in ontvangst genomen worden. Het team mag nu namens regio Zuid-1 deelnemen aan het NK op 14 mei.