vrijdag 25 augustus 2017

• Weekendoverzicht fce randstad academy

Weekendoverzicht FCE Randstad Academy

Na een carnavalsweekend zonder voetbal kwamen afgelopen weekend alle jeugdelftallen van de FCE Randstad Academy weer in actie. Waar er voor Onder 13 een vriendschappelijk duel op het programma stond, kwamen Onder 15 en Onder 17 weer voor de competitie in actie.

Overwinning op Blauw Geel ‘38

De Onder-13 kreeg bezoek van Blauw Geel ’38 uit Veghel. In een vriendschappelijk duel werd met 6-3 gewonnen. In het Jan Louwers Stadion wist Roy van der Leegte een hattrick te maken. Ook Ceyhan Güral, Julian Kwaaitaal en Lucas Stinga (strafschop) waren trefzeker aan Eindhovense zijde. Aankomende dinsdag wordt de competitie hervat met een wedstrijd tegen TOGB.

Onder-15 wint van hekkensluiter

Onder 15 is verwikkeld in een strijd om de titel met SV Venray. Voor de ploeg van Bart Kruizinga is het daarom belangrijk om geen puntverlies te lijden. In de uitwedstrijd bij hekkensluiter Wodan werd zaterdag dan ook geen fout begaan. Door doelpunten van Kwint Erkelens, Alex Smeins en Gijs van Otterdijk werd met 0-3 gewonnen. O15 staat momenteel bovenaan met 50 punten. Concurrent SV Venray heeft twee wedstrijden minder gespeeld en kan hierdoor FC Eindhoven nog naderen tot één punt.

Onder-17 behoudt maximale score

Soeverein; dat woord is tot nu toe dit seizoen van toepassing op de Onder-17. Het oudste jeugdteam van de FCE Randstad Academy heeft dit seizoen namelijk in nog geen enkele wedstrijd punten verspeeld. Ook zaterdag werd, op bezoek bij Best Vooruit, gewonnen. Na de openingstreffer van Joran Vermeulen kwam de thuisploeg nog wel op gelijke hoogte, maar na rust zorgden Wout Sanders en Nordin Errouk alsnog voor een Eindhovense overwinning: 1-3. Met achttien overwinningen uit evenveel duels staat O17 ruim bovenaan en is het gat met nummer twee Brabantia inmiddels opgelopen tot vijftien punten.