woensdag 17 juli 2019
19:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Voorzitter janssen verlaat fc eindhoven onink opvolger

Voorzitter Janssen verlaat FC Eindhoven, Onink opvolger

Frans Janssen wordt de nieuwe commercieel directeur van PSV. De 46-jarige Waalrenaar stopt per 1 november als voorzitter van FC Eindhoven en gaat een maand later aan de slag bij de stadsgenoot. Ronald Onink is zijn opvolger bij FC Eindhoven.

“We verliezen een kundig voorzitter aan onze buren in de stad”, zegt commissaris Pieter van der Leegte. ‘’Voor ons is dat enerzijds jammer, maar aan de andere kant ook een compliment. We wensen Frans het beste toe.”

“Voetbal is mijn passie en ik vond het geweldig leuk om er bij FC Eindhoven een serieuze hobby van te maken”, zegt Janssen. “Ik heb inmiddels kennisgemaakt met deze boeiende bedrijfstak en het is natuurlijk prachtig om nu in de top van Nederland professioneel verder te mogen gaan.’’

Ronald Onink start per 1 november in zijn rol als voorzitter. Hij is directeur eigenaar van een aantal bedrijven, waaronder SRP Zuid BV (bouwer van energieverdelers) en B+I Beveiliging; een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in het realiseren van complete beveiligings-, brand- en telecommunicatie vraagstukken en -oplossingen. Met B+I is Onink al jaren sponsor van FC Eindhoven. In september 2013 werd hij bestuurslid aan de Aalsterweg en twee jaar later werd hij benoemd tot lid van de RvC. Ronald Onink heeft een voetbalhart en kon in zijn jeugdjaren een aardig balletje trappen. Bij FC Eindhoven wil hij zijn kennis/ervaring in het bedrijfsleven samenbrengen met zijn liefde voor voetbal. Onink wil met behulp van iedereen die bij de club betrokken is, van werknemer tot supporter, FC Eindhoven tot een nog hechtere club maken en de club naar een hoger niveau proberen te brengen. Een weg die zijn voorgangers al eerder hebben ingezet.

Onink: ‘‘Als teamspeler wil ik samen met supporters, medewerkers, vrijwilligers, sponsors, bestuur en de technische/medische staf gaan bouwen aan een stukje continuïteit op economisch en voetbaltechnisch gebied. Ik voel me hierin gesteund door onze hoofdsponsor VDL dat niet alleen een groot blauw-wit hart heeft, maar ook heeft toegezegd alle medewerking hieraan te verlenen.’’