vrijdag 24 november 2017

Vooruitblik met Torino Hunte

Op vrijdag 27 februari trekt FC Eindhoven naar Doetinchem voor een uitwedstrijd tegen De Graafschap. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in Stadion De Vijverberg. “Ik verwacht een open wedstrijd”, vertelt Torino Hunte, over de wedstrijd tegen De Graafschap.

Wat vond je van de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen FC Den Bosch?

“In het begin hadden we het wat moeilijk. FC Den Bosch begon met veel spirit aan de wedstrijd. Onder impuls van veel ervaren spelers en hun nieuwe trainer hebben ze het ons redelijk lastig gemaakt in de eerste twintig minuten. Daarna hebben wij ook de nodige strijd en beleving gebracht en dan bleek toch dat wij de meeste kwaliteit bezitten.”

Is het vertrouwen na de afgelopen twee winstpartijen weer optimaal?

“Ons vertrouwen is nooit weggeweest. We weten wat we aan elkaar hebben en dat is één van onze sterktes als team. Dat verandert niet als je twee keer op rij verliest in wedstrijden die we bovendien grotendeels domineerden.”

In de thuiswedstrijd tegen De Graafschap werd het 4-3, verwacht je vrijdag een soortgelijke wedstrijd?

“Ik verwacht een open wedstrijd. Ze hebben gisteren nog verloren van Jong Twente, dus dan zullen ze er zeker alles aan doen om hier te komen winnen. Het zijn twee goed voetballende teams. Ik denk dat het een mooie wedstrijd wordt.”

Geeft het extra motivatie dat De Graafschap vrijdag wellicht kans maakt op de derde periodetitel?

“Het motiveert ons zeker. We zullen hen ons spel proberen op te leggen en dan gaan we er alles aan doen om hun mogelijke feestje te verpesten.”

Afgelopen vrijdag maakte je nog het tweede doelpunt, je lijkt in een goede vorm te zijn?

“Het gaat goed momenteel. Ik krijg vertrouwen van de trainer en in de minuten die ik krijg probeer ik steeds mijn best te doen. Dat het resulteert in een doelpunt zoals afgelopen vrijdag is mooi meegenomen.“