vrijdag 22 september 2017

Vooruitblik met Tom Muyters

In de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen mag FC Eindhoven hopen op een klein feest. Als de Blauw-Witten op vrijdag 24 april weten te winnen van FC Oss is de vierde periodetitel een feit. Om 20:00 uur gaat de bal aan het rollen in het Jan Louwers Stadion. We blikken alvast vooruit op deze belangrijke wedstrijd met doelman Tom Muyters.

We blikken kort terug op de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Het was een mooie overwinning, toch?

“Ja, het was een goede overwinning. Met het oog op winst van de vierde periode vooral belangrijk. Ik denk dat er maar één ploeg verdiende te winnen op basis van het geleverde spel, en dat waren wij.”

Eerder dit seizoen ging het flink mis tegen FC Oss. Er werd toen met 3-0 verloren. Was dat een zogenaamde off-day?

“Ik weet nog dat we heel goed aan de wedstrijd begonnen. We kregen enkele goede kansen die we niet benutten en dan krijg je natuurlijk het deksel op de neus. De eerste serieuze aanval van FC Oss leverde meteen een doelpunt op en dan weet je dat het moeilijk wordt. We hebben daarna nog een paar kansen gehad op de gelijkmaker maar uiteindelijk viel de goal alweer bij ons en toen was het afgelopen.”

De vierde periode kan gewonnen worden vrijdag. Brengt dit extra druk mee voor jullie ?

“Nee, geen extra druk. Het is gewoon iets moois en iets om naar uit te kijken. We kunnen nu eindelijk een eerste prijs pakken.”

Het succes van FC Eindhoven begint echt te leven, voelen jullie dit zelf ook ?

“Ja, we merken dat er steeds meer supporters mee gaan naar uitwedstrijden en dat doet deugd. Daarom hopen we dat het stadion om te beginnen aanstaande vrijdag alweer goed gevuld is.”

Heb je nog een boodschap voor de supporters ?

“Zeker, ik zou graag oproepen om massaal naar de Aalsterweg te komen. We hopen er vrijdag met z’n allen een mooie winst te behalen om het daarna met de supporters te kunnen vieren.”