zaterdag 29 juli 2017

Vooruitblik met Tom Boere

FC Eindhoven staat deze week een interessant duel te wachten. Op vrijdag 3 april reizen de Blauw-Witten af naar de Amsterdam ArenA, waar Jong Ajax om 20.00 uur de tegenstander is. “Het is altijd leuk om daar terug te zijn”, vertelt FC Eindhoven-aanvaller en ex-Ajacied Tom Boere over de wedstrijd tegen Jong Ajax.

Wat vond je van de laatste wedstrijd tegen Sparta Rotterdam?
“Het was een pittige wedstrijd. Je zag dat beide ploegen graag de drie punten wilden pakken. Dat resulteerde dan ook in veel kansen aan beide kanten. Gelukkig trokken wij aan het langste eind en konden we de drie punten in Eindhoven houden.”

De thuiswedstrijd tegen Jong Ajax leverde drie punten op, wat weet je nog van die 2-1 overwinning?
“Niet zo heel veel meer. Ik weet dat we na een goede aanval over rechts snel op voorsprong kwamen en dat Ajax redelijk snel gelijk maakte. Het was een mooie pot voetbal waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Dat wij die wedstrijd alsnog wisten te winnen, was onze eigen verdienste.”

De ballen vliegen er de laatste tijd vlot in, je lijkt dan ook net op tijd in vorm zijn voor de ontmoeting met je ex-club?
“Nou ja, dat is wel de bedoeling. Ze gaan er goed in de laatste weken en met de play-offs in het vooruitzicht is het mooi dat ik los begin te komen.“

Je werd destijds topscorer in Amsterdam, wat je een transfer naar AA Gent opleverde. Hoe kijk je terug op die periode ?
“AA Gent was voor mij een hele mooie stap. Helaas heb ik er heel veel pech gekend. Ik kreeg daar eerst een half jaar om me aan te passen aan de club. Daarna was het de bedoeling dat ik meer en meer zou spelen. Jammer genoeg raakte ik juist toen geblesseerd aan mijn knie, waardoor het allemaal anders uitdraaide dan verwacht.”

Wat zijn je verwachtingen voor de wedstrijd van vrijdag  ?
“Ik hoop op een leuke wedstrijd. Zowel Jong Ajax als wij willen altijd voetballen dus ik verwacht een open wedstrijd met goed voetbal van beide kanten. Het is voor mij persoonlijk altijd leuk daar nog eens te zijn, dus ik kijk er alvast naar uit.”