vrijdag 31 maart 2017

Vooruitblik met Timothy Durwael

Vrijdagavond speelden de Blauw-Witten tegen Jong Ajax (1-2 winst), en maandag staat alweer de volgende uitdaging voor de deur. Op paasmaandag 6 april speelt FC Eindhoven om 14.30 uur in het Jan Louwers Stadion tegen Telstar. We blikten alvast vooruit met verdediger Timothy Durwael.

We blikken kort terug op de wedstrijd tegen Jong Ajax. Vond je de winst van gisterenavond verdiend?
"Ik denk wel dat we verdiend gewonnen hebben. De eerste helft ging gelijk op, in de tweede helft namen wij het initiatief. Doordat we bleven geloven scoorden we uiteindelijk tien minuten voor tijd de winnende goal. Dat het duel in de Amsterdam ArenA gespeeld werd, was voor ons een mooie bijkomstigheid; je speelt niet iedere dag in zo’n stadion."

Maandag staat Telstar op het programma. Is het zwaar om twee wedstrijden in zo’n korte periode te spelen?
"Voor mij persoonlijk valt dat wel mee. Het komt wel vaker voor en iedere ploeg heeft er mee te maken. We trainen gewoon door in het weekend ter voorbereiding op de maandag. Ik vind het eigenlijk wel lekker, zo’n korte periode tussen twee wedstrijden."

Uit werd Telstar met 0-5 verslagen. Denk je dat het weer zo’n wedstrijd wordt?
"Dat kan je op voorhand nooit zeggen natuurlijk. Ieder wedstrijd is er een op zich, waarbij eerdere resultaten eigenlijk niet meetellen. Zij willen waarschijnlijk iets rechtzetten. We moeten daarom proberen vlug te scoren, net als de heenwedstrijd."

FC Eindhoven staat momenteel solide op de tweede plaats. Denk je dat jullie hier blijven tot einde competitie?
"Het is nog even, we moeten nog zes wedstrijden spelen. Alles kan gebeuren. Op dit moment kijken we wedstrijd tot wedstrijd hoe het gaat. We moeten gewoon ons ding doen en blijven geloven, dan komt het vanzelf goed."

De prestaties van FC Eindhoven dit seizoen zijn zeer goed. Dit is jouw derde seizoen hier: hoe heb jij de groei van de club ervaren?
"De club is zeker flink gegroeid. Als spelers zijnde merken we dat vooral met de trainingen en analyses, die worden steeds uitgebreider. Dat is natuurlijk terug te zien in ons prestaties. Voetbalgericht maken we flinke stappen, maar de club groeit ook op andere gebieden."