vrijdag 15 december 2017

Vooruitblik met Thomas Horsten

Vanaf deze week starten we met een nieuwe wekelijkse rubriek. Hierin kijken we samen met een speler uit de selectie terug op de vorige speelronde en kijken we vooruit naar onder meer komend weekeinde.

In deze eerste editie staat Thomas Horsten centraal. De geboren Veldhovenaar is bezig aan zijn vierde seizoen in het Blauw-Wit van FC Eindhoven. Afgelopen vrijdag raakte hij twee keer de lat tijdens de gewonnen uitwedstrijd tegen Jong AZ. Ook gaf hij de assist op Mart Lieder, die zo de wedstrijd in Eindhovens voordeel kon beslissen. “Het was een wedstrijd met veel kansen over en weer. Je ziet dat naarmate de wedstrijd vorderde wij het conditioneel beter volhielden. Het is jammer dat mijn twee kansen er dan niet in gaan. Scoor je die wel, dan kun je uitlopen naar 1-3 en speel je zelf ook rustiger. Voetballend stak het goed in elkaar, en het is mooi dat we dan in de laatste tien minuten de wedstrijd binnen konden halen.”

Dat het met het voetballende aspect wel goed zit is eigenlijk al het hele seizoen zo, vindt Horsten. “Voetballend zijn we grotendeels van de wedstrijden goed, maar ongeveer twintig meter van de goal moeten we meer kansen creëren. In de afwerking hebben we vaak ook net geen geluk. Het wel of niet maken van die goal geeft veel verschil, dat blijkt dit seizoen wel.”

Sinds dit seizoen is Wilfred van Leeuwen de trainer van FC Eindhoven. Wilfred is de vierde trainer voor Thomas bij FC Eindhoven en iedere trainer heeft zijn eigen werkwijze. “Wilfred is een goede trainer. Hij geeft ons veel vrijheid, maar geeft ons wel duidelijke taken mee in het veld. Je kan met hem lachen en hij kan zich inleven in de persoon achter de voetballer. Relaxed.”

Vrijdag staat de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht op het programma. Dit seizoen werden de meeste punten buitenshuis behaald, geeft dit vertrouwen voor een goed resultaat vrijdag? “Ja, dat denk ik wel. We hebben de laatste drie wedstrijden twee keer gewonnen. We willen nu als team een reeks proberen neer te zetten. Dan kun je naar boven gaan kijken. Ik hoop dat we drie punten mee kunnen nemen en het goede spel een vervolg kunnen geven.”

“FC Dordrecht is een iets fysiekere ploeg dan wij dat zijn. Zij spelen ook iets meer de lange bal. Aan ons om de tweede bal op te vangen en onder de druk uit te voetballen.”